Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Co by měl splňovat každý sklad?

Nejenom, že často stavíme, rekonstruujeme, ale také nakupujeme nemovitosti určené k bydlení. Mnoho z nás jde také cestou, kdy potřebuje nebytové objekty, nejčastěji potom sklady.

I ty by měly splňovat několik náležitostí, a to nejenom s ohledem na naše požadavky, ale také s ohledem na požadavky současných zákonů.

Splnění protipožárních a bezpečnostních předpisů

Tyto předpisy jsou důležitou podmínkou k tomu, aby vůbec mohla být daná nemovitost zkolaudována. V tomto směru je nejenom důležité mít k dispozici třeba prostředky k hašení konkrétního požáru, ale stejně tak musí být v daném prostoru hlásiče požáru a další detektory. Ostatně tyto povinnosti se pomalu ale jistě přesouvají i do našich domovů. Co je však dále nutné splnit, to jsou plány únikových cest, které spolu s konkrétním únikovým východem měly být dobře označeny. A to je jenom několik hlavních bodů, které vyžaduje zákon.

Co bychom měli vyžadovat mi?

Především to, aby skladování zboží bylo po všech stránkách efektivní. Abychom nejenom maximálně využívali místo, ale abychom konkrétní zboží také rychle našli, nebo aby bylo uloženo vždy bezpečně. A tak neváhejte a kupte si skladové regály, které dokážou daný problém se skladováním pohodlně a snadno vyřešit.

Pokud bychom se podívali konkrétně, jaké systémy dnes existují, jedná se o čtyři hlavní varianty, a to:
  • Paletový sklad
  • Sklad drobných součástek
  • Sklad s výškovými regály
  • Kyvadlový kompaktní skladovací systém
 
 
Reklama