Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ochrana budov včetně kulturních památek vysokotlakou vodní mlhou - systém HI-FOG

Představujeme systém vysokotlaké vodní mlhy – HI-FOG®, různé typy objektů vhodných pro instalaci systému vysokotlaké vodní mlhy, způsob instalace a jeho výhody oproti jiným typům sprinklerového hašení. Možnosti využití tohoto systému v rámci požární ochrany budov, kulturních památek a dřevěné výstavby zejména v ohledu prevence a minimalizace škod při požárech.

Společnost KLIKA-BP, a.s. se zabývá komplexní požární ochranou, a pro český trh je partnerem finské společnosti MARIOFF, která je momentálně světovou jedničkou v mlhových hasicích systémech.

Systém vysokotlaké vodní mlhy HI-FOG® je možné instalovat v různých typech budov, například ve vysokopodlažních budovách, hotelech, bytových domech, nemocnicích, datových centrech, kulturní památkách, dřevěných stavbách nebo i v průmyslových aplikacích pro ochranu technologií. Systém vysokotlaké vodní mlhy nabízí oproti klasickým sprinklerovým systémům několik výhod. Dokonalejší hašení ohně, minimální spotřebu vody, rychlou a nenápadnou instalaci, při které není nutné zasahovat do struktury budov. Díky použití čisté vody vody a eliminaci kouře nejsou následky hašení tak zničující pro interiéry budov.

Systém HI-FOG je možné využít nejen v klasické výstavbě, ale má své výhody i při instalacích v dřevostavbách a kulturních památkách. Jak již bylo zmíněno, není nutné zasahovat do struktury budovy, požadovaný prostor pro požární nádrž je mnohonásobně menší, instalace trysek je nenápadná a je možné je instalovat i zvenčí budovy, kde v případě požáru ochlazují povrch budovy a kontrolují požár do příjezdu hasičů, a za standardních podmínek tak zabraňují šíření požáru. Případné hašení neničí další hodnoty uvnitř budovy.

Jako příklad takových instalací můžeme uvést třeba Divadlo La Scala v italském Miláně, Nore Stave kostel v Norsku, Chrám svatého Marka v italských Benátkách, Knihovna vévodkyně Anny Amálie v německém Weimaru, Roosevelt Cottage v Campobello international park, švédská nemocnice Motala, a u nás v České Republice Depozitář Národní Knihovny v pražském Klementinu.

 
 
Reklama