Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Fermacell vzdává 4. května hold svatému Floriánovi a všem hasičům

Svátek sv. Floriána, svátek všech hasičů, svátek fermacellu

Spojení svátku svatého Floriána se značkou fermacell není náhodné - sádrovláknité i cementovláknité produkty firmy fermacell jsou nehořlavé, výrazně přispívají k požární ochraně a značka fermacell a její materiály jsou mezi hasiči dobře známé a pozitivně přijímané.

Firma fermacell sama realizovala za dobu svého působení na českém trhu desítky požárních zkoušek a její produkty jsou pro své protipožární vlastnosti žádané ve všech oblastech stavebnictví. Tradici má i podpora požárních sborů, Fermacell byl například i letos hlavním partnerem konference požární ochrany Červený kohout. Firma také pomáhá "vychovávat" mladé požární preventisty. Tím však působení v oblasti požární prevence nekončí, v letošním roce představí Fermacell zcela novou dimenzi požární ochrany – nové protipožární Aestuver systémy.

Svátek svatého Floriána jako patrona všech hasičů se každoročně slaví 4. května, který je také Mezinárodním dnem hasičů. Čemu vlastně vděčíme, že je svatý Florián spojen s ochranou proti ohni? Legenda říká, že svatý Florian uhasil masivní oheň pouze s jedním kbelíkem vody a uchránil tak vesnici před zkázou. St. Florian je proto často vyobrazen při vylévání vody z kbelíku nebo malé nádoby. Další legenda zas připomíná příběh muže, který se zachránil před smrtícím požárem jen díky volání svatého Floriána a prosbám o jeho přímluvu. Vzhledem k tomu, že jej kvůli jeho víře zabili kati římského místodržícího tak, že jej s mlýnským kolem hodili do řeky Enže, je svatý Florian často vyhledáván také jako ochránce před riziky vyplývajícími z vody, včetně utonutí a záplav.

Pokud máte mezi svými blízkými nebo přáteli člověka, který je profesionální nebo dobrovolný hasič, je letošní středa 4. května dobrou příležitostí připomenout si společně památku svatého Floriána a význam jeho ochrany před ohněm i vodou. Váš fermacell tým.


fermacell červený kohout hasič

Aktuální vydání Požárního a akustického katalogu konstrukcí stěn, stropů a podlah s materiály fermacell


Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.
logo Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.

Fermacell - systémy suché výstavby. Výroba a prodej sádrovláknitých desek fermacell®, cementovláknitých desek POWERPANEL a fasádních obkladů Hardie®. Produkty jsou určeny pro dřevostavby, nízkoenergetické a modulární domy a rekonstrukce. ...