Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Před čím chránit nemovitost? I před požárem

Je mnoho nařízení a mnoho věcí, které se týkají nemovitostí. Jedna z oblastí souvisí také s rizikem požáru. I zde je s ohledem na tuzemské zákony mnoho povinností, které lidé mají.

Předcházet vzniku požárů je zákonnou povinností každé fyzické i právnické osoby
Předcházet vzniku požárů je zákonnou povinností každé fyzické i právnické osoby

Vždy je dobré mít alespoň základní povědomí o tom, co byste jako majitelé měli udělat. Následně stačí oslovit profesionála, pro kterého je ochrana budov před požáry denním chlebem a který následně dokáže vždy říci, kde jsou slabá místa, stejně jako dokáže navrhnout odpovídající řešení.

Máte doma hlásič?

Jednou z věcí, které je třeba doma mít, jsou hlásiče kouře. Ty pochopitelně slouží jako ideální prevence. Pokud detekují kouř, spustí alarm, díky čemuž můžete požáru zabránit ještě v samotném zárodku.

Prioritou je snaha o zamezení šíření požáru

I to je jedna z oblastí, na které současné zákony pochopitelně myslí. Mluvíme zde o povinnostech, které se týkají toho, že by za všech okolností mělo být zamezeno tomu, aby se požár dále šířil. Tomu lze napomoci například pořízením vhodných protipožárních dveří, díky kterým se například nedostane z bytu na chodbu.

Možnost uhašení

Prioritou každého občana je to, aby ochránil sebe a svou rodinu. Když to ale je možné, měl by se pokusit oheň hasit. K tomu mu pomohou například hasicí přístroje nebo jiná technika, která by měla být v budovách na volně přístupných místech. Nejenom, že zde pochopitelně musí být, a to v připraveném stavu.

 
 
Reklama