Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Na výstavišti PVA EXPO PRAHA hořely stánky

Hasiči zasahovali v pátek 27. ledna na výstavišti v Praze – Letňanech, kde vypukl požár. Hořely stánky s občerstvením. Požár vznikl při výměně propanbutanové lahve, několik dalších následně explodovalo.

PVA EXPO PRAHA výstaviště Letňany

Hasiči zhruba po 40 minutách požár dostali pod kontrolu, dva ze šesti stánků ale oheň zničil. ČTK to řekl velitel zásahu Miloš Němec a obchodní a marketingový ředitel provozovatele výstaviště František Martin Přívětivý. Dva lidé ze stánku byli lehce popáleni, zhruba 200 lidí z blízké haly bylo preventivně evakuováno.

Přívětivý uvedl, že oheň kompletně zničil dva stánky včetně okolního sezení a poničil plášť blízké haly, na její konstrukci to ale vliv nemělo. „Plášť se vymění," řekl ředitel a doplnil, že dnešní požár neovlivní konání současné akce zaměřené na karetní hry ani nadcházející naplánované akce, protože jsou v jiných veletržních halách. Výši škody ředitel zatím neznal.

Hasiči dostali informaci o požáru před 11:30, po 40 minutách byl podle velitele hasičů oheň lokalizován. Mluvčí pražské záchranné služby Dominik Horn ČTK řekl, že záchranáři na místě ošetřili dva lehce popálené muže ze stánku s občerstvením a následně je převezli do popáleninového centra v Praze Vinohradech.

Hasiči po oznámení požáru vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu, který signalizuje velký požár. Vyšší už je pouze zvláštní stupeň poplachu.

Dnešní událost neohrozí konání nejbližších veletrhů FOR PASIV, CESTY DŘEVA a STŘECHY PRAHA, které začínají již za pár dní.

 
 
Reklama