Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Siemens uvádí na trh kamery řady „All-in-One“ pro vnitřní a venkovní použití

Nejnovější kamery řady „All-in-One“ od společnosti Siemens pro systémy průmyslové televize (Closed Circuit Television – CCTV) uživatelům nabízejí vysoké rozlišení a díky své všestrannosti a pokročilým funkcím pokrývají většinu bezpečnostních požadavků. V nabídce je model pro vnitřní použití, dva univerzální modely pro vnitřní i venkovní použití zabudované ve vytápěných krytech se stupněm krytí IP66 a kopulový (tzv. fixed-dome) model se stupněm krytí IP66 v provedení odolném proti vandalismu.

Nové kamery se snadno instalují i nastavují. Disponují například funkcí automatického přepínání mezi provozními režimy den/noc, která je využívána za snížené intenzity osvětlení. Kamera se při poklesu intenzity osvětlení automaticky přepne z barevného módu do černobílého a stane se infra citlivou. Díky této funkci poskytuje kvalitní obraz i tam, kde by standardní kamery informace ze sledované scény nebyly schopny získat.
Funkce WDR (Wide Dynamic Range – WDR), která je využívána při snímání scény s mimořádně dynamickým světelným rozsahem, umožňuje pořizovat zřetelné snímky i za nepříznivých světelných podmínek. Kamery dále mají vestavěný modul s rozhraním pro přenos videosignálu po „krouceném páru“, díky němuž je možné přenášet videosignál i po kabelech typu UTP.

Kamery Siemens řady „All-in-One“
Kamery Siemens řady „All-in-One“

Neviditelné i výstražné

Nejvýkonnější model řady „All-in-One“ je vybaven unikátním osvětlovacím systémem kombinujícím infračervené a viditelné bílé světlo, čímž je dosažena maximální provozní pružnost a použitelnost i za krajně nepříznivých světelných podmínek. Při nedostatku světla z okolních zdrojů lze v infračerveném pracovním režimu sledovat scénu osvětlenou pro lidské oko neviditelným infračerveným světlem. Použití bílého světla je pro potencionálního narušitele naopak znamením, že je sledován. Jasné osvětlení totiž již samo o sobě často vetřelce odradí od nezákonné činnosti a současně kameře poskytuje dostatek světla k pořízení barevných snímků.

Kamery Siemens řady „All-in-One“ jsou dodávány s integrovaným a seřízeným objektivem, což výrazně zkracuje dobu potřebnou na jejich instalaci.
Montáž obou modelů kamer určených pro vnitřní i venkovní použití dále usnadňují držáky a sluneční clony dodávané jako standardní příslušenství. Se všemi modely řady je také dodávána praktická jednotka dálkového ovládání, jež zajišťuje snadný a rychlý přístup ke všem nastavením kamery. Volitelná kompenzace protisvětla, redukce šumu v režimu 2D/3D a rozlišení televizního obrazu 560/600 TV-řádků zaručují, že nové kamery poskytují ostré a detailní snímky i za velmi nepříznivých světelných podmínek.

V centru pozornosti interoperabilita

Všechny nové modely mají velmi kvalitní objektivy typu autofokus s dvaadvacetinásobným zvětšením, díky němuž umožňují přiblížení z přehledového až na detailní zobrazení. Všechny kamery také obsahují jak pokročilý systém detekce pohybu s vestavěnou funkcí rozpoznání obličeje (funkce umožňuje spolehlivě rozlišit lidi od jiných detekovaných cílů), tak i vstup pro signál poplachu. V případě, že je alarmový vstup aktivován, kamera automaticky „zazumuje“ na jednu z deseti přednastavených pozic, takže lze spolehlivě zjistit příčinu poplachu.

Čtyři nové kamery pro systémy průmyslové televize doplňují nabídku společnosti Siemens v oblasti systémů kontroly vstupu (ACS) a elektronické zabezpečovací signalizace (EZS), a dále tak rozšiřují koncept tzv. interoperability (vzájemné provázanosti) v minulosti samostatně fungujících zabezpečovacích systémů.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...