Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Aktivní střelec při cvičení útočil v obchodním centru Olympia Plzeň

V obchodním centru Olympia Plzeň proběhlo ve středu 7. 6. cvičení Policie ČR, složek IZS a bezpečnostní agentury M2C s aktivními střelci.

Nástup druhé jednotky policie s kompletní výbavou.Zdroj Policie ČR
Nástup druhé jednotky policie s kompletní výbavou.Zdroj Policie ČR

Celá akce měla vyzkoušet reakci a spolupráci policie a dalších složek Integrovaného záchranného systému Plzeňského kraje v případě útoku aktivního střelce.

V průběhu celé simulace všechny jednotlivé části akce byly velmi reálné. Nechyběli připravení figuranti z řad studentů zdravotních škol a bezpečnostních akademií. Přítomní byli i policejní psychologové, kteří předali figurantům jejich role.

Cvičení trvalo až do nočních hodin a zúčastnili se ho policisté z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje, z Městského ředitelství policie Plzeň, z Městské policie Plzeň, zaměstnanci Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje a Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje, bezpečnostní pracovníci M2C a na 150 figurantů.


M2C
logo M2C

M2C je jednou z největších společností s mezinárodní působností, nabízející široké spektrum služeb v oblasti integrovaného facility managementu. Poskytuje komplexní služby v rámci správy nemovitostí (úklid, údržba a zabezpečení) a prostřednictvím ...

 
 
Reklama