Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Siemens zveřejňuje BIM data o produktech

BIM data pro více než 1 600 výrobků včetně výrobků pro regulaci budov, automatizaci, KNX a produktů požární bezpečnosti jsou dostupné ve formátech REVIT, IFC, VDI a CIBSE.

Digitalizace si nachází svou cestu do stavebního průmyslu skrze informační modelování budov (BIM). BIM je digitální proces pro plánování, stavbu a provozování budov; výrazně posiluje produktivitu stavebního průmyslu a očekává se, že v průběhu času získá na významu.

Divize Building Technologies společnosti Siemens nyní připravila BIM data vhodné pro tuto metodu projektování. BIM data z divize Building Technologies jsou nyní dostupná pro více než 1600 produktů včetně výrobků pro regulaci, automatizaci, KNX a produktů požární bezpečnosti a další výrobky jsou stále přidávány. Do poloviny roku bude databáze dat BIM obsahovat více než 2000 produktů.

V současné době jsou data dostupná ve formátu Autodesk REVIT, lze je také konvertovat do otevřeného formátu IFC (Industry Foundation Classes), formátu VDI nebo CIBSE (Chartered Institution of Building Services Engineers), který je používán ve Velké Británii. Záznamy odpovídají požadavkům ISO 16757 (dříve VDI 3805). Další informace o jednotlivých výrobcích lze stáhnout z centrálního internetového úložiště dokumentace Siemens s použitím odkazu integrovaného v každém záznamu BIM.

Siemens zpřístupňuje data projektantům a dalším zúčastněným stranám zdarma.BIM data Siemens ke stažení. Po stažení a instalaci se data aktualizují automaticky.



Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 
Reklama