Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Regulační ventily SpiraTrol™- sníží náklady na provoz i údržbu

Regulační ventily Spirax Sarco jsou nově k dispozici v rozsahu velikostí od DN15 až do DN300, od PN16 do PN100.

Ventily Spiral Trol byly vyvinuty a navrženy tak, aby vyhovovaly současným požadavkům průmyslu
Ventily Spiral Trol byly vyvinuty a navrženy tak, aby vyhovovaly současným požadavkům průmyslu

Regulační ventily SpiraTrol™ se díky spolehlivosti, nekonvenčnímu konstrukčnímu řešení, jednoduchému uvedení do provozu, snadné údržbě, široké nabídce příslušenství a vynikající technické i servisní podpoře vyznačují nízkými celkovými náklady na provoz a údržbu.

„Hlavní výhodou regulačních ventilů Spirax Sarco je skutečnost, že pokud se změní specifické požadavky procesu na kapacitu ventilu, lze jej díky modulární konstrukci přizpůsobit novým podmínkám, pokud z důvodu velkých změn zadání není nutno použít ventil s jiným jmenovitým průměrem DN,“ sdělil technický specialista na měření a regulaci Ing. Jan Křemenák. Údržbu ventilů SpiraTrol™ lze též provádět bez jejich demontáže z potrubí, neboť vnitřní díly ventilů lze vyměnit bez použití speciálních nástrojů.

Navíc díky modulární konstrukci ventilu s tzv. plovoucím sedlem lze jednotlivé díly snadno a rychle vyměnit oproti běžně používanému ventilu se šroubovaným sedlem.

„Standardní použití materiálů s vysokou tvrdostí, zajišťuje vysokou odolnost vůči opotřebení i korozi a umožňuje použití pro široký rozsah médií. Účelná geometrie vnitřního prostoru tělesa ventilu snižuje rychlost proudění, hlučnost i míru opotřebení,“ doplňuje Ing. Křemenák.

„V rámci kampaně představujeme tzv. "zlatá pravidla", která pomáhají při výběru regulačních ventilů. Při nákupu regulačního ventilu by neměla být rozhodujícím faktorem pouze cena, ale v úvahu by měly být brány i náklady během celé doby jeho životnosti. Na pomoc s výběrem je proto určen průvodce pro výběr regulačních ventilů, který obsahuje 12 klíčových otázek. Jejich zodpovězením si zákazník ujasní skutečné celkové náklady na vlastnictví“, dodává Ing. Křemenák.

 
 
Reklama