Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

TOKOZ představuje mechatronickou vložku ePRO v bezpečnostní třídě 3

Konstrukčně vychází z předchozí úspěšné patentově chráněné vložky TOKOZ PRO 300, kterou obohacuje o elektronické součásti. Vložka je primárně určena pro zabezpečení objektů, které vyžadují víceúrovňové řízení přístupu s flexibilní správou.


Přidáním elektroniky nebyly nijak oslabeny parametry mechanické odolnosti, jako tomu bývá u obdobných produktů, výrobek tedy bude mít odpovídající certifikáty odolnosti. Výhodou je také možnost využití elektronického klíče pro odemykání mechanických vložek z rodiny PRO. Vložka ePRO, která byla představena na veletrhu v německém Essenu, se do prodeje dostane na začátku roku 2017.

Vložka TOKOZ ePRO vznikla na základě poptávky po mechatronické cylindrické vložce, která by v sobě spojovala vysokou bezpečnost, odolnost a zároveň umožňovala autorizovat přístupové klíče. To vše v prostředí, které neumožňuje stavební úpravy anebo nemá vlastní přívod energie, případně je vystaveno extrémním povětrnostním podmínkám či nečistotám.

Díky konstrukci vložky TOKOZ PRO 300 bude i vložka ePRO certifikována normami v bezpečnostní třídě 3. Certifikace se týká i samostatné vložky bez přídavného zabezpečení, což u mechatronických systémů nebývá obvyklé. Vnitřní mechanismus vložky na bázi rotačních stavítek je 100 % odolný proti bumpingu a planžetování, čelo vložky se při pokusu o odvrtání roztočí spolu s vrtákem. Elektronické součástky jsou umístěny v obtížně dostupném místě a jejich případným odvrtáním nedojde k odemčení vložky. Vložka ePRO se instaluje do běžného DIN europrofilu a klíče k ní jsou kompatibilní s rodinou všech zámků TOKOZ PRO.

„Kombinací prověřené cylindrické vložky TOKOZ PRO a elektronických funkcí vznikl vysoce odolný a spolehlivý mechanismus, který obstojí i v extrémním prostředí, a zároveň přináší výhody snadné správy a autorizace přístupů. Vložka bude mít plnou certifikaci na bezpečnostní třídu 3 dle normy ČSN EN 1303, byla tedy testována bez přídavného kování nebo překrytí, což na trhu rozhodně není samozřejmost,“ uvádí Petr Neuvirt, obchodní ředitel společnosti TOKOZ.

 
 
Reklama