Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

BIM ve stavební praxi ČR

Pro schválení vládou se připravuje materiál s názvem "Význam metody BIM (Building Information Modelling) pro stavební praxi v České republice a návrh dalšího postupu pro její zavedení".

Materiál je zařazen mezi projekty předkládanými v souvislosti s aktualizací akčního plánu GeoInfoStrategie, kterým by se vláda měla zabývat do konce roku 2016. Materiál byl vypracován a předložen na základě Usnesení č. 2 Rady vlády pro stavebnictví České republiky ze dne 13. října 2015. Odborníci a určené instituce se mohli k materiálu na začátku září 2016 vyjadřovat v rámci mezirezortního připomínkového řízení.

Česká republika se tak připojuje k zemím, které plánují zavedení metodiky BIM na centrální úrovni. K §103 nového Zákona o zadávání veřejných zakázek č. 134/2016 Sb. se tak přidává materiál podporující metodiku BIM. Mohl by posloužit k podpoře vývoje, urychlení stanovení společných základních pravidel a k prosazení většího využití metodiky BIM podobně, jako v ostatních zemích.


CAD-BIM s.r.o.
logo CAD-BIM s.r.o.

Firma CAD-BIM s.r.o. je zaměřena na nástroje CAD/BIM ve stavebnictví, zabývá se distribucí, lokalizací a zákaznickou podporou pro software Graphisoft DDScad (DDS-CAD) určený pro projektování profesí TZB ve stavebnictví. Součástí činnosti jsou konzultace ...

 
 
Reklama