Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Správa objektu AVIATICA – ve správných rukou s AB Facility

Společnost AB Facility je hrdá na to, že byla investiční skupinou Penta Investments vybrána, aby na objektu AVIATICA poskytovala komplexní služby v rámci integrovaného Facility Managementu.

Společnost AB Facility začala poskytovat služby na objektu AVIATICA již v době, než byla zahájena vlastní výstavba objektu. V rámci realizace samotné výstavby zajišťovala pro stavbu zařízení staveniště i ostrahu stavby a celého areálu vč. elektronického kartového systému. Dále se podílela na mimořádných úklidech staveniště a na realizaci venkovní zeleně.

Po kolaudaci objektu a postupném obsazování objektu se i kompletně rozšířil rozsah poskytovaných služeb, které nyní zahrnují technickou správu objektu, ostrahu, vnitřní a venkovní úklid, úpravu a údržbu zeleně. Společnost AB Facility zajišťuje skutečně komplexní správu objektu AVIATICA.

Technická správa objektu

Služby poskytuje Divize Facility Management společnosti AB Facility. Zahrnuje veškeré služby související s provozem objektu po technické stránce společně s údržbou, včetně řešení mimořádných událostí. Dalším významným prvkem je správa, údržba a řízení jednotlivých technologií či technologických celků. Nedílnou součástí je také obsluha měření a regulace objektu (MaR) v technologickém velínu v součinnosti s Divizí Energy, kdy je v daném čase optimalizován a řízen objekt či jeho jednotlivé části v návaznosti na požadované parametry v co ekonomicky nejúspornějším režimu.

Další neoddělitelnou součástí poskytovaných služeb je vedení technické administrativy objektu, které se dá rozdělit na tři základní části:
  • provozní dokumentace objektu, která zahrnuje veškerou předepsanou dokumentaci představující např. provozní a havarijní řády objektu, provozní řády jednotlivých technologií, pracovní postupy,
  • provozní evidenci servisní a údržbové činnosti – evidenci a plánování jednotlivých servisních a údržbových úkonů či činností, evidenci a plánování, případnou realizaci předepsaných revizí,
  • administrativu spojenou s vedením reklamačního řádu vůči dodavatelům stavby.
Pohled do kotelny v objektu AVIATICA, autor: Petr Bohuslávek, TZB-info
Pohled do kotelny v objektu AVIATICA, autor: Petr Bohuslávek, TZB-info
 
 
Reklama