Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Český Siemens oceněn za systém řízení budov Desigo CC

Společnost Siemens Česká republika získala ocenění v soutěži Český energetický a ekologický projekt, stavba a inovace 2014 (ČEEP) za unikátní systém řízení budov, Desigo CC.

Siemens si za něj odnesl cenu České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě. Ta ocenila především inovativnost systému Desigo CC, který jako vůbec první svého druhu integruje do jedné ovládací stanice přístup ke všem technickým systémům a funkcím v budově.

Ve 13. ročníku celostátní soutěže ČEEP, která prezentuje stavby, projekty a inovace, které významným způsobem snižují energetickou náročnost ČR, zvyšují energetickou účinnost energetických zdrojů a přispívají ke zlepšení životního prostředí v ČR, převzal cenu Milan Ceeh, ředitel úseku SSP divize Building Technologies ve společnosti Siemens ČR.

Dnešní moderní budovy představují složité organismy, které jsou protkané nejrůznějšími technologiemi. Dosud ale tomuto organismu chybělo centrální řízení. Se systémem Desigo CC se nám podařilo vytvořit intuitivní platformu umožňující dosáhnout významného zlepšení provozních a ekonomických vlastností budov,“ uvedl k výhodám systému Desigo CC Milan Ceeh.

Desigo CC představuje nadstavbový systém, který v rámci jednoho uživatelského prostředí spojuje systémy vytápění, chlazení, ventilace, požární signalizace, poplachové systémy, řízení napájení, osvětlení, zastínění a další. Systém využívá také otevřené komunikační protokoly a je tedy snadno rozšiřitelný. Desigo CC a s ním související služby zákazníkům jsou součástí tzv. zeleného portfolia společnosti Siemens, která patří k předním světovým dodavatelům techniky vstřícné k životnímu prostředí.



Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 
Reklama