Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

BIM Seminář IBF 2015

BIM seminář v rámci doprovodného programu veletrhu IBF 2015 v Brně seznámí posluchače s teoretickými i praktickými aspekty informačního modelování budov - BIM (Building Information Modeling) a naznačí současnost i budoucnost nové metodiky práce.

Kromě teoretických informací bude BIM představen nejen jako standard, ale i jako norma. To, že BIM není prozatím v ČR legislativně uzákoněn, neznamená, že se nic v této oblasti neděje a že bychom se s ním v Česku nesetkali již v praxi. BIM se představí na praktických ukázkách několika projekčních ateliérů, které metodiky BIM úspěšně zavedli a používají jí.

Na projekční praxi pak navážeme možnostmi využití BIM knihoven, BIM objektů a nástrojů od výrobců, které slouží pro pro snadnou specifikaci a využití obsažených informací od výrobců stavebních výrobků a technologií pro realizaci stavby a facility management. I proto nezapomeneme ani na nejzásadnější část životního cyklu stavby, její užívání.

Seminář je koncipován tak, aby přinesl posluchačům základní informace o metodice BIM a uvedl je do problematiky, která se dotýká všech účastníků stavebního procesu - od architektů, projektantů, přes projektové manažery, stavební firmy až po vlastníky, investory či developery staveb, správce budov a facility manažery.

Účastníci BIM semináře obdrží zdarma BIM Příručku.

Program:
  • 10:00 - 10:40 - Úvod do BIM
  • 10:40 - 11:40 - BIM v projekční praxi
  • 11:40 - 12:00 - Přestávka
  • 12:00 - 12:30 - BIM pro výrobce stavebních výrobků a technologií
  • 12:30 - 13:00 - BIM ve Facility Managementu

Vstup na akci volný po registraci.

 
 
Reklama