Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Roste zájem o menší obchodně - kancelářské a skladovací prostory

Na českém realitním trhu roste zájem o menší a moderní obchodně-kancelářské a skladovací prostory, které jsou snadno dostupné pro obyvatele měst – tedy poblíž centra města a v dobré dopravní dostupnosti.

Snadná dostupnost pro obyvatele měst – tedy poblíž centra města a v dobré dopravní dostupnosti, kterou mohou využít nejen zaměstnanci, ale také obchodní partneři a v případě cílové skupiny B2C i samotní koncoví zákazníci je koncept, který si oblíbily především společnosti v Západní Evropě.
Koncept si v zahraničí oblíbily především malé a střední společnosti, typicky prodávající například nábytek, autodoplňky, keramiku, dále prodejci koupelen či autoservisy nebo technologické firmy. Koncept nabízí velmi nenáročné koncipování skladu, který lze částečně využít také jako showroom.

"Rok od roku sledujeme poptávku po podobných prostorách i v České republice,“ říká Filip Kozák, Head of Industrial Agency společnosti CBRE a dodává: „K hlavním výhodám takových projektů patří pěkné kanceláře, dobře dostupné obchodní, či skladovací prostory a samozřejmě dobrá lokalita. Více společností na jednom místě má pak synergický efekt pro obchod.“

První Business Park tohoto typu v dosahu pražského metra
Podobný koncept lze najít například v Čestlicích, ale dopravní dostupnost je zde omezená na oblast kolem D1 a to projekt významně ovlivňuje.
Letňany jsou velmi oblíbenou, dobře dostupnou lokalitou a Business Park nabízí kromě této velmi dobré dostupnosti (10 minut od metra C Letňany, 4 minuty od dálnice D8, 10 minut od Pražského okruhu, D10 a D11) i záruku dostatečného počtu lidí - naproti budoucího parku bylo právě dokončeno 1 500 nových bytů a výstavba dalších více než 2000 právě probíhá.

  • Koncept 3 v 1 – obchodní a kancelářské prostory doplněné menším skladem
  • Dobrá dostupnost z centra města – dopravní obslužnost
  • Podobné projekty již řadu let velmi oblíbené v Západní Evropě
  • Preferují jej nájemci s cílovou skupinou B2B i B2C

Letňany Business Park bude tvořit celkem pět objektů a prostor, který vznikne na pronájem je zhruba 26 000 m2 a nabízí flexibilní jednotky od 150 m2 až do 1 500 m2. Zahájena byla stavba první z pěti budov o celkové rozloze 2 800 m2. Plánované otevření této budovy lze očekávat již na podzim letošního roku. Výstavba druhé budovy by měla začít do konce tohoto roku.
Společnost CBRE aktuálně hledá společnosti pro tento projekt, které ocení právě nový koncept 3 v 1 (obchodní aktivity doplněné kanceláří, showroomem či prodejní plochou).

Letňany Business Park
Letňany Business Park, foto CBRE
 
 
Reklama