Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Inteligentní depotní systém Kemas od PCS

Depotní systém KEMAS slouží ke kontrolovanému ukládání vybraných objektů jako jsou klíče, karty, komunikační technika, výpočetní technika, cennosti, ale také např. důvěrné dokumenty.

Základní charakteristiky systému KEMAS

  • CHRÁNÍ před ztrátou a zneužitím předmětu
  • PERSONIFIKUJE případné ztráty či poškození
  • ZAJIŠŤUJE transparentnost a jednoznačnost
  • ZJEDNODUŠUJE organizaci provozních procesů
  • ZPRACOVÁVÁ předem dané podklady, protokoly, záznamy
  • OPTIMALIZUJE náklady snížením administrativy

Depotní systém je svým profilem určen pro všechny oblasti, ať je to státní správa nebo soukromý sektor. V zahraničí je systém instalovaný v institucích, jako jsou služebny policie, věznice, továrny, nemocnice, tedy všude tam, kde je v rámci výkonu služby používáno služebních vozů, zbraní, pagerů, chemických a psychotropních látek nebo léčiv.

Hardwarová část systému KEMAS

Je vyrobená z kvalitní oceli, vysoká variabilita umožňuje kombinovat schránky různých velikostí a provedení. Systém je možné napojit na EZS a tím umožnit monitorování stavu systému a zamezit neoprávněné manipulaci. Samozřejmostí jsou barevné varianty dle požadavků zákazníka.

Výsuvné schránky nebo klasické boxy jsou dodávány v provedení zavěšení na zeď nebo samostatně stojící. Možné jsou úpravy pro zvýšení mechanické odolnosti nebo lze schránky doplnit dohodnutými prvky – dobíjecí stanice, různé matrice atd. Systém umožňuje kontrolovat jak celkové množství (váhu) předmětu, tak množství právě odebrané.

Softwarová část systému KEMAS

Slouží ke sběru dat, monitorování schránek, programování a spravování jednotlivých částí – schránky, personální správa. Pomocí SW je možné přednastavit tvorbu systémových protokolů – logy, sestavy,..., Vytvořit velmi jednoduchou a přitom velmi silnou uživatelskou vrstvu pro různé úrovně oprávnění.

Software je tvořený jako jednoduchý intuitivní nástroj pro kontrolu stavu systému. Umožňuje generování informativních zpráv pro předem určené rizikové stavy – příliš dlouhé otevření, nevrácení daného předmětu, neoprávněná manipulace,.... Jako brána do systému KEMAS slouží jakýkoli internetový prohlížeč – není tedy nutné na počítače všech uživatelů instalovat další firemní SW. Vše je zabezpečeno přístupovými hesly.

Jednotlivé části SW jsou členěny podle druhu užití – správa systému, správa návštěv, správa autoparku, tvorba a správa identifikátorů. Systém umožňuje propojení s dalšími zařízeními v objektu – softwarové nadstavby, řídící systémy, poplachové systémy na úrovni výměny dat.

Inteligentní depotní systém Kemas od PCS
Inteligentní depotní systém Kemas od PCS
 
 
Reklama