Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Výstavu BYDLENÍ, nové projekty zahájí ministryně Šlechtová

Specializovanou výstavu Bydlení, nové projekty zahájí ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. Ve čtvrtek 23. března také proběhne diskuzní panel Svazu měst a obcí ČR na téma sociální a seniorské bezbariérové bydlení.

V pátek odborníci ze Státního fondu životního prostředí poradí návštěvníkům, jaké mohou získat dotace na stavbu a rekonstrukci. Třiadvacátý ročník potrvá až do neděle 26. března. Na výstavě se představí jak developerské společnosti, tak realitní kanceláře, finanční poradci a další.

Výstava BYDLENÍ, nové projekty, která začíná už 23. března v PVA EXPO PRAHA v Letňanech, nabídne kromě expozic renomovaných developerských společností z Prahy a Středočeského kraje také velmi zajímavý diskusní panel a konferenci SMO ČR. Výstavu zahájí ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová a Vlastimil Picek, místopředseda Svazu měst a obcí ČR.

První den veletrhu od 11 hodin se uskuteční konference Svazu měst a obcí České republiky s panelovou diskuzí na téma sociální a seniorské bydlení bez bariér, ve které potvrdili účast zajímaví řečníci. V první části věnované legislativě vystoupí Marcela Pavlová, ředitelka odboru stavebního úřadu, Ministerstva pro místní rozvoj, Jiří Klíma, ředitel odboru politiky bydlení Ministerstva pro místní rozvoj a Jan Bezděk, starosta obce Dívčí Hrad. V druhém bloku, zaměřeném na bezbariérovost v obcích, budou diskutovat Dagmar Lanzová, předsedkyně Hodnotitelské komise Národní rady osob se zdravotním postižením ČR, Marie Málková, koordinátorka projektu Přes bariéry z Pražské organizace vozíčkářů, a Petr Hazuza z Konta bariéry.

V pátek od 13.15 proběhne ve Vstupní hale I, v Konferenčním sále 2 přednáška Státního fondu životního prostředí České republiky, na které jeho zástupci poradí, jaké dotační programy jsou vhodné pro ty, kteří plánují stavět nebo rekonstruovat. Na přednášce je omezený počet míst, a proto je nutné se registrovat.


ABF, a.s.
logo ABF, a.s.

Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory výstav a veletrhů v České republice. Svými veletrhy vytváří prostředí pro prezentaci nejnovějších výrobků, technologií a služeb. Během doby se naše veletrhy staly místem pro ...

 
 
Reklama