Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

MMR schválilo 120 projektů za 408 milionů Kč na podporu bydlení

Ministerstvo pro místní rozvoj schválilo 120 projektů za 408 mil. kč na podporu bydlení. Více než polovina částky z národních dotací půjde na komunitní domy pro seniory, pečovatelské a vstupní byty.

MMR to dnes uvedlo v tiskové zprávě. Vstupní byt slouží k bydlení pro osoby v tíživé finanční situaci, které nemají přístup k nájemnímu bydlení. Pečovatelský byt je určen pro osoby v tíživé sociální situaci kvůli věku či zdravotní situaci.

MMR počítá s opravou veřejných prostranství sídlišť, s výstavbou pečovatelských a vstupních bytů i se stavbou výtahů v bytových domech, uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (za ANO). "Dále s výměnou olověných rozvodů v bytových a rodinných domech a v neposlední řadě i s výstavbou komunitních domů pro seniory," dodala.

Na vznik podporovaných bytů schválilo MMR 41 akcí za 259 milionů korun, v rámci regenerace sídlišť podpoří 23 projektů za 88 milionů korun. Velký zájem byl podle Šlechtové o nový program Bytové domy bez bariér. Na stavbu výtahů a bezbariérových přístupů do bytových domů ministerstvo v rámci programu přispěje 58 miliony korun na 47 projektů.

Projekty žadatelé předkládali v rámci výzvy, kterou MMR vyhlásilo 7. října 2016 a ukončilo ji 30. prosince. Pro letošní rok má ministerstvo v národních programech a dotacích připraveno 1,08 miliardy korun, o 200 milionů korun méně než loni. Kromě 408 milionů na bydlení půjde například 250 milionů korun na opravy silnic druhé a třetí třídy v obcích do 3000 obyvatel.

 
 
Reklama