Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

České firmy na veletrhu MOULDING EXPO

Mezinárodní veletrh prototypů, nástrojů a forem se bude konat 30. 5. – 2. 6. 2017 na výstavišti ve Stuttgartu. Představí i české firmy ve společném stánku organizovaném agenturou CzechTrade.

Ohlédnutí za 2015

High-tech region Stuttgart se stal na jaře 2015 novým domovem průmyslu výroby nástrojů a forem. Premiéra veletrhu Moulding Expo (MEX) udělala skvělý dojem na vystavovatele i návštěvníky. Od širokého spektra témat po odbornost vystavovatelů a návštěvníků, jakož i jejich mezinárodní charakter - výsledky jsou působivé. Veletrh přilákal 620 vystavovatelů, kteří se představili na 18.000 metrech čtverečních výstavní plochy. Mezi zhruba 14.000 hosty, byla zastoupena všechna významná průmyslová odvětví: automobilový průmysl (31%), výroba nástrojů a forem (27%), strojírenství (20%), plastikářský průmysl (16%), kovoobrábění, zpracování a výroba kovů (11%) a další rozmanité uživatelské sektory.

Mezi již 520 registrovanými účastníky jsou některé firmy, jež se zúčastnily jako návštěvníci veletrhu v roce 2015 a byli natolik přesvědčeni o kvalitě akce, že se tentokrát rozhodli zúčastnit jako vystavovatelé.
„Mezi vystavovateli jsou společnosti z celé Evropy, stejně jako zástupci klastrů např. z Jižní Afriky nebo Kanady,“ říká Niethammer. Na veletrhu MOULDING EXPO 2017 se představí i české firmy ve společném stánku organizovaném agenturou CzechTrade.

Koncept veletrhu byl vyvinut významnými průmyslovými podniky a je podporován třemi nejdůležitějšími asociacemi oboru: Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau (VDMA) – Asociace německých výrobců strojů a zařízení, Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken (VDW) – Asociace německých výrobců obráběcích strojů a Verband Deutscher Werkzeug- und Formenbauer (VDWF) – Asociace německých nástrojařů a výrobců forem.

MOULDING EXPO 2017 - pozvánka

Moulding Expo Stuttgart se bude konat každé 2 roky a skládá se ze dvou vystavovatelských oblastí. Do první patří klasická výroba nástrojů a forem s tvářecími a prototypovými nástroji, konstrukce měřidel a upínacích přípravků se silnou orientací na uživatele. Ve druhé pak jsou výrobci a systémy pro výrobu nářadí a forem (kovoobráběcích stroje a přesné nástroje, ostatní obráběcí stroje s ubíráním materiálu, stroje pro povrchovou úpravu, svářecí stroje, systémy horkých vtoků, atd.)

Oficiální zastoupení veletrhu v ČR firmu Naveletrh s.r.o., kontakt: info@naveletrh.cz.


 
 
Reklama