Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Získejte dotaci s produkty Buderus

V programu Nová zelená úsporám je možné získat podporu na opatření ke snižování energetické náročnosti stávajících rodinných domů, bytových domů.

Náhradu neekologického zdroje tepla, instalaci solárních termických systémů či výstavbu rodinných domů s velmi nízkou energetickou náročností. Čerpat podporu lze také na zpracování odborného posudku nebo na zajištění technického dozoru.

Novinky v programu:

Hlavní novinkou je možnost získat dotaci i na menší energetické úpravy tzv. dílčí opatření s podmínkou snížení energetické náročnosti o min. 20 %. Celková alokace prostředků činí 1,1 mld. Kč a bude rozdělena na úpravy jak rodinných domů tak nově i bytových domů v Praze.

Hlavní přehled změn:
  • Nově lze požádat o dotaci i na výměnu elektrického topení za tepelné čerpadlo.
  • Možnost realizovat úsporná opatření i v rodinných domech nad 350 m2.
  • Rychlejší administrace - 3 týdny na schválení žádosti, 3 týdny na kontrolu dokumentace a výpočet výše dotace, 3 týdny na vyplácení dotace.
  • Dále není třeba použít předepsané seznamy výrobků a firem, ale je potřeba dodržet požadavky na technické parametry.

Žádosti budou moci žadatelé podávat elektronicky od 15. května do 31. října 2015.


Buderus Česká republika
logo Buderus Česká republika

Výrobce a dodavatel nástěnných kondenzačních a stacionárních kotlů ve výkonech 1,9 - 1 200 kW. Palivo: zemní plyn, propan, extralehký topný olej. Zásobníkové ohřívače TV, regulační přístroje, solární systémy, tepelná čerpadla, kogenerační jednotky, otopná ...

 
 
Reklama