Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novým ředitelem CzechInvestu se stal Karel Kučera

Kučerovy priority jsou rozšíření služeb pro stávající domácí podniky a investory ze zahraničí, větší aktivita v zahraničí, zachování nebo zvýšení čerpání z evropských fondů a zjednodušení administrativy.

"Řízení agentury CzechInvest bude v rukou člověka s praxí z nadnárodních společností i soukromé investorské sféry. Jeho zkušenosti pomohou s hledáním nových investorů a realizací budoucích investic v České republice," uvedl ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek s tím, že nový generální ředitel by měl pokračovat v posilování samostatné role agentury CzechInvest.

"Ve své nové pozici chci především dobudovat a efektivně využívat potenciál sítě zahraničních kanceláří CzechInvestu a posílit jejich zaměření na přímou komunikaci s investory. Budu chtít zvýšit aktivitu agentury na zahraničních trzích a zlepšit řízení a koordinaci těchto aktivit" uvedl Karel Kučera.

"Já se chci vrátit k úspěšným kořenům agentury CzechInvest," řekl ke svým představám Kučera. Rád by, aby se Česko dostalo mezi deset nejúspěšnějších zemí v získávání zahraničních investorů v Evropě.

 
 
Reklama