Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pojmenujte nový porovnávač cen energií pro TZB-info

TZB-info připravuje nový porovnávač cen energií plynu a elektřiny, který představíme na veletrhu For Arch v Praze 18.-22. 9. 2012. Nyní hledáme název pro tento nový porovnávač. Uvítáme Vaše tipy a vylosovaných 10 odměníme. Své tipy posílejte na kontakt@tzb-info.cz.

Ceny paliv a energií jsou již nyní součástí TZB-info. Nicméně jedná se pouze o základní informaci - 3 největší dodavatele elektřiny a 6 dodavatelů plynu. Ale např. pro obchod s plynem byla na konci roku 2011 přidělena licence asi 150 podnikatelským subjektům. Pokud odběratel chce vybírat nejlepšího dodavatele v daném přípojném místě, potřebuje výrazně širší informace, než které nyní TZB-info nabízí.
Začátkem roku 2012 jsme zveřejnili článek Rozdíly v cenách plynu pro domácnosti jsou výrazné, který ukazoval výrazné rozdíly u jednotlivých dodavatelů a článek Jak změnit dodavatele plynu nebo elektřiny? Zároveň jsme pro výstavu Infotherma připravili porovnání cen dodavatelů pro Severomoravský kraj.
Informace se setkaly s velkým ohlasem a vyústily v časté dotazy čtenářů na aktuální stav a porovnání cen v jiných regionech. Rozhodli jsme se na tyto požadavky reagovat a připravit nástroj, který umožní v reálném čase a ve vybraném regionu porovnávat aktuální nabídky dodavatelů plynu a elektřiny.

Na internetu je v současné době celá řada porovnávačů cen, nicméně doporučujeme velkou obezřetnost, co se týká nezávislosti. TZB-info bude zpracování a průběžnou aktualizaci porovnávače financovat z reklamy v ostatních částech portálu. Jelikož předpokládáme vysokou návštěvnost porovnávače, je pravděpodobné, že i u tohoto porovnávače se bude vyskytovat reklama, ale zadavatelé reklamy nemají žádný vliv na odborný obsah portálu a tedy ani na údaje v porovnávači.

V redakci máme řadu tipů na název nového porovnávače, ale jak se říká, ani jeden z nich není ten pravý. Pošlete nám svůj tip na tento nástroj. Rádi bychom, aby byl výstižný a zároveň odlišný od stávajících podobných produktů na internetu. Děkujeme za Vaše tipy, na které čekáme do 5.9.2012.

Aktualizace 15.9.2012:

Děkujeme všem, kteří nám poslali své tipy na TZB-info na přes náš facebook. Možná jsme nároční, možná to chce ještě čas, ale ani z Vašich tipů jsme si nevybrali, stejně jako předtím z nápadů našich. Nakonec jsme nový nástroj pojmenovali "Kalkulátor cen energií TZB-info". Sice konzervativní, ale jasné. Jak jsme slíbili, 10 zaslaných návrhů odměníme. Losování probéhne na slavnostním zahájení provozu Kalkulátoru cen energií TZB-info.

 
 
Reklama