Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Domácnosti i firmy si připlatí za elektřinu, cena na burze vzrostla

Cena silové elektřiny na energetických burzách opravdu stoupla za poslední rok a půl o 70 %. Od podzimu 2013 je tedy nejvýše a zřejmě se projeví i na fakturách zákazníků.

Cena silové elektřiny na energetických burzách opravdu stoupla za poslední rok a půl o 70 %. Ta samotná tvoří tvoří zhruba 40 % z celkové ceny elektřiny, kterou domácnosti platí. Od podzimu 2013 je tedy nejvýše a zřejmě se projeví i na fakturách zákazníků. Růst cen dopadne nejvíce na firmy, které si elektřinu kupují samy nebo mají sjednané speciální tarify do konce letošního roku a v tuto chvíli poptávají dodávku na další období.

Poslední šance na "ASPOŇ STEJNOU" cenu

Je obchodní praxí dodavatelů energie nezavazovat se k zachování ceny v případě automatické prolongace smlouvy, dodavatelé se tak brání před případnou ztrátou zisku. Většina smluv proto při případném automatickém prodloužení smluv přechází na jiný ceník, většinou "standardního typu". Takový ceník je mnohdy až o 20 % dražší oproti zvýhodněným ceníkům každého dodavatele. Zákazníci, kterým končí zvýhodněný ceník vždy ke konci roku, mají tak poslední šanci prodloužit smlouvy za stejných cenových podmínek jako mají doposud.

Nechte si porovnat vaše ceny s nabídkami ostatních dodavatelů. Srovnání vám vypracujeme přímo po chatu nebo emailu. V tomto týdnu (k 25.9.2017) jsme zaznamenali mírný pokles, vyplatí se tedy nečekat a srovnat si ceny energií co nejdříve.

Cena silové elektřiny na energetických burzách opravdu stoupla za poslední rok a půl o 70 %
 
 
Reklama