Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dejte pozor na podvodníky

V poslední době se množí případy, kdy jsou naši odběratelé oslovováni „podomními prodejci“ (byť podomní prodej je např. v rámci Prahy již zakázán) zastupujícími některé tzv. „alternativní“ dodavatele energií.

V poslední době se množí případy, kdy jsou naši odběratelé (odběratelé společnosti Pražská plynárenská, pozn. red.) oslovováni „podomními prodejci“ (byť podomní prodej je např. v rámci Prahy již zakázán) zastupujícími některé tzv. „alternativní“ dodavatele energií, kteří se však vydávají za zástupce naší společnosti. Dle dostupných informací se často prokazují i falešnou vizitkou, průkazkou a předkládají k vyplnění a podpisu formulář, který má dle jejich tvrzení zajistit odběrateli slevu.

Odběratel však ve skutečnosti podepíše přechod k jinému dodavateli energie, o čemž zpravidla nemá ani tušení. V některých případech požadují také úhradu různých peněžních částek v hotovosti, které dle jejich tvrzení mají sloužit k zakoupení kolku, který je k zajištění slibované slevy údajně třeba. Varujeme své zákazníky před výše uvedenými podvodnými praktikami a pro ty, kteří se s těmito již setkali, jsme (společnost Pražská plynárenská, pozn.red.) k dispozici prostřednictvím našich obchodních kanceláří nebo bezplatné zákaznické linky 800 134 134. Pro všechny naše zákazníky je aktuální nabídka cenových zvýhodnění k dispozici na www.ppas.cz a veškeré informace je možno získat také v našich obchodních kancelářích či na výše uvedené zákaznické lince. Pražská plynárenská také v žádném případě nepožaduje za poskytnutí slev a dalších zvýhodnění od svých zákazníků žádné poplatky v hotovosti. Obecně je v těchto a podobných případech třeba postupovat vždy obezřetně a bez důkladného uvážení a zjištění všech informací nic nepodepisovat.

 
 
Reklama