Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

innogy vstupuje na trh v Irsku, firma koupila projekt větrné elektrárny Dromadda Beg

Ve Velké Británii již innogy patří mezi nejvýznamnější provozovatele větrných elektráren,.Do roku 2019 hodlá innogy investovat do OZE 1,5 až 1,7 miliardy eur.

innogy pokračuje v rozšiřování své divize obnovitelných zdrojů, firma koupila svůj první větrný projekt v Irsku. Nákup větrné elektrárny Dromadda Beg o výkonu 10,2 MW je pro innogy prvním krokem při vstupu na irský trh. Ve Velké Británii již innogy patří mezi nejvýznamnější provozovatele větrných elektráren, vstup na irský trh je tedy logickým krokem.

Výstavba tří větrníků s výškou 144,5 metrů bude zahájena v září, do provozu by podle plánu elektrárna měla být uvedena v druhé polovině příštího roku. Elektrárna bude stát na pevnině na jihozápadě Irska.

Dromadda Beg je první irskou akvizicí innogy při vstupu na slibný irský trh pevninských větrných elektráren a firma plánuje v nákupech pokračovat. „Naše aktivity v Irsku chceme rozvíjet dalšími akvizicemi stávajících projektů. Budeme však pracovat také na nových projektech,“ uvedl Hans Bünting, šéf divize obnovitelných zdrojů v innogy SE.

Kromě Irska innogy plánuje vstup na další trhy s výrobou elektřiny z obnovitelných zdrojů (OZE), především v severní Americe. Firma se chce soustředit kromě pevninských a mořských větrných elektráren také na solární energii. Do roku 2019 hodlá innogy investovat 1,5 až 1,7 miliardy eur do rozvoje OZE.

 
 
Reklama