Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

innogy bude v Německu provozovat dobíječky elektromobilů pro dálniční odpočívadla Tank & Rast

innogy bude provozovat dobíječky u 103 odpočívadel. Za dobíjení řidiči zaplatí platební kartou nebo přes PayPal.

Přední provozovatel služeb na německých dálnicích Tank & Rast a energetická společnost innogy uzavřeli dohodu o dlouhodobé spolupráci v oblasti rychlé dobíjecí infrastruktury pro elektromobily. innogy bude provozovat rychlé dobíječky u 103 dálničních odpočívadel Tank & Rast.

"Díky rychlému nabíjení na dálnicích už dlouhé vzdálenosti nejsou problém. Nikdo se už nemusí obávat, že zůstane stát na cestě kvůli vybité baterii. S rychlým dobíjením dostupným po celém Německu je možné pohodlně cestovat elektromobilem kamkoliv," řekl obchodní ředitel innogy Martin Herrmann.

Řidiči elektrických vozidel budou u Tank & Rast dobíjet bez nutnosti uzavřít smlouvu. Za dobití u stanice innogy zaplatí jednoduše a pohodlně platební kartou nebo přes PayPal. Půlhodina nutná na rychlé dobití baterie vyjde na 7 a půl eura.

innogy v současné době provozuje okolo 5 800 nabíjecích bodů, což činí tuto síť jednu z největších v Evropě. Společnost v posledních letech přidala velké množství nabíjecích stanic a svou síť stále rozšiřuje. Zákazníkům innogy nabízí v oblasti dobíjecí infrastruktury pro elektromobilitu kompletní servis – kromě samotné technologie nabíjení také IT zázemí pro efektivní správu dobíječek.

 
 
Reklama