Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové indikativní ceny plynu

Energetický regulační úřad vyhlásil nové indikativní ceny plynu pro druhé čtvrtletí 2017. Účelem jejich zveřejnění je usnadnění zákazníkovi orientaci v nabídkách, aby věděl, jaké ceny plynu jsou s ohledem na vývoj na trhu přiměřené.

Ve srovnání s prvním čtvrtletím jsou nové ceny ve všech kategoriích spotřeby o čtyři koruny dražší. V kalkulátoru při roční spotřebě dvacet megawatthodin a v distribuční oblasti GasNet leží hranice výhodnosti na 31. Místě ze 209 nabídek.

Zveřejněná cena je považována za celkovou cenu dodávky plynu. Ta se skládá z komodity a ze stálého měsíčního platu. Ceny nejsou závazné pro dodavatele, ale ten má možnost se jim v nových nabídkách přizpůsobit. Naproti tomu státem regulované ceny nelze měnit a celková částka spočítána v Kalkulátoru všechny regulované platby obsahuje.

Regulátor zveřejňuje nové indikativní ceny plynu každé čtvrtletí, ty jsou jednotné pro všechny distribuční oblasti jednotné a to i přesto, že cenová politika je v jednotlivých distribučních oblastech rozdílná.

Indikativní ceny nemohou nahradit působení konkurence na úroveň cen a služeb. Přesto jsou v Kalkulátoru cen energií TZB-info uváděny. Zájemce pozná Indikativní cenu plynu ihned podle podle jiné grafické úpravy.


Indikativní ceny plynu na druhé čtvrtletí 2017
 
 
Reklama