Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Úroveň bezpečnosti je možné zvýšit pouhým stisknutím jednoho tlačítka

V rámci tiskové konference, která proběhla dne 21. listopadu, představila společnost JABLOTRON v prostorách nově otevřeného pražského showroomu unikátní rozšíření možností zabezpečení – videoverifikační kamery, plně propojené s bezpečnostním systémem a integrované do aplikace MyJABLOTRON.

Sotva si tuzemští uživatelé zabezpečovacího systému JABLOTRON 100 zvykli na intuitivní ovládání svých „semaforů“ (tak říká výkonný ředitel David Beneš ovládacím segmentům klávesnic), je tu JABLOTRON s další novinkou.

Jedná se o unikátní řešení propojení kamer s poplachovým systémem.

Propojení je zcela „nenásilné“ a plně intuitivní. Nenásilnost ocení hlavně uživatelé – spočívá v propojení dvou (obvykle samostatných) poplachových systémů s využitím aplikace MyJABLOTRON v jeden funkčně provázaný celek, kdy kamery i alarm jsou dostupné v jedné aplikaci a uživatel má veškeré potřebné údaje na jednom místě. V závislosti na nastavení může například dostat automaticky minutový záznam z konkrétní kamery ke každé události zaznamenané systémem JABLOTRON 100. Má tak možnost bezprostřední kontroly a tedy i jistoty skutečného stavu každé konkrétní situace.

Intuitivní je zde vlastní nastavení. Montážní firmě (v tomto případě je myšlena firma s platným certifikátem ze školení zabezpečovacího systému JABLOTRON 100 s přístupem k aplikaci MyJABLOTRON) po standardní montáži – fyzická montáž kamery, její připojení k internetu - stačí jen zapnout napájení a stisknutím jednoho tlačítka v prostředí aplikace MyCOMPANY s načtením QR kódu je kamera aktivována. Po následném pojmenování kamery se o automatické nastavení dalších vlastností a i o vlastní provoz postará právě aplikace MyCOMPANY. Do 24 hodin budete mít přístup k záznamu pouze vy a váš dlouholetý smluvní partner – „Bezpečnostní centrum JABLOTRON“.

Kamery JABLOTRON (JI-111C – provedení DOME, JI-112C – provedení BULLET) komunikují na cloud, kde jsou data bezpečně uložena. Nemůže tak dojít k jejich odcizení ani zničení. Veškerá komunikace je navíc šifrovaná a zabezpečená vůči zneužití.

JI-111C – provedení DOMEJI-112C – provedení BULLET

Technické parametry:

Kamera Počet pixelů Rozlišení Úhel záběru Dosah IR přísvitu Snímač Napájení Komunikační rozhraní
JI-111C 2 MPx Full HD 115° 30 m 1/2,8“ CMOS PoE / 12V RJ-45 ; 10M/100M Ethernet
JI-112C 2 MPx Full HD 90° 50 m 1/2,8“ CMOS PoE / 12V RJ-45 ; 10M/100M Ethernet

Základní funkce kamer

  • Videosekvence – automatický záznam 30 s před poplachem a 30 s po poplachu. Ojedinělá funkce, která poskytuje minutový záběr, složený ze třiceti vteřin monitorovaného místa před a po vyvolání poplachu, odjištění objektu apod. Záznam je dostupný odkudkoliv na chytrých mobilních zařízeních skrze aplikaci MyJABLOTRON
  • Záznam – vícedenní záznam s přehledem poplachů zpětně za 3 nebo 7 dní. Možnost nahlédnutí do nahrávané historie za poslední tři nebo sedm dní.
  • Livestream – živé video z kamery, které lze spustit kdykoliv a ověřit tak situaci. Funkce nabízí živý náhled monitorovaného místa. Všechna data jsou šifrována a bezpečně uložena na cloudu společnosti Jablotron, čímž je zajištěna ochrana proti jejich zneužití nebo zničení

Související služby Bezpečnostního centra

Videoverifikace = vyšší stupeň zabezpečení objektu

  • Vizuální kontrola objektu při poplachové události
  • Doplňková služba zvyšující stupeň ochrany Vašeho objektu
  • Policie ČR telefonicky informována v případě mimořádné události
  • Pro firemní objekty i domácnosti

Videotíseň = zvýšení bezpečnosti zaměstnanců

  • Kontrola situace na základě stisknutí tísňového tlačítka
  • Samostatná i doplňková služba pro bezpečnost zaměstnanců
  • Policii ČR předávány v případě přepadení obrazové informace z objektu
  • Pouze pro firemní objekty

Videozáznam = dokonalý přehled o Vašem objektu

  • Souvislé ukládání videa s volitelnou délkou historie
  • Doplňková služba pro dokonalý přehled o Vašem objektu
  • Online náhled a videozáznam dostupný v aplikaci MyJABLOTRON
  • Služba dostupná pouze pro IP kamery JABLOTRON

Videopatrolace = preventivní ochrana Vašeho objektu

  • Preventivní kontrola objektu ve stanoveném čase
  • Samostatná i doplňková služba pro aktivní využití kamerového systému
  • Policie ČR telefonicky informována v případě mimořádné události
  • Pro firemní objekty i domácnosti

Mějte vždy přehled o tom, co se doma děje. Když se spustí alarm, aplikace MyJABLOTRON vám okamžitě pošle 60 sekund záznamu. Podívejte se na jeden z videoklipů ze série "JABLOTRON kamery".

VIDEO: Okamžitý přehled v aplikaci

Pokud máte zájem o další informace, podívejte se na stránky www.jablotron.cz nebo navštivte Youtube kanál.

 
 
Reklama