Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

V Brně začaly vánoční trhy, o týden dříve než obvykle

Vedle náměstí Svobody a Zelného trhu se letos vánoční trhy konají i na Dominikánském náměstí, kde byly loni poprvé. V době vánočních trhů budou v Brně na bezpečnost dohlížet stovky strážníků i kamery.

Monitoring všech 4 náměstí

V době vánočních trhů budou v Brně na bezpečnost dohlížet stovky strážníků i kamery městské policie. "K bezpečnosti přispěje i kamerový systém. Pracovníci dohledového centra městské policie hodlají intenzivně monitorovat všechna čtyři náměstí, kde se vánoční trhy uskuteční," uvedl Luboš Oprchal, ředitel Městské policie Brno.

Výrazná redkuce dopravy v okolí trhů

Strážníci avizují, že doprava v nejbližším okolí bude po dobu trvání trhů opět výrazně redukována. Zákaz vjezdu do pěší zóny platí na místech označených přenosnými značkami i pro vozidla s platnou výjimkou. Dodržování pravidel budou strážníci důsledně kontrolovat a prohřešky postihovat, zejména kvůli bezpečí chodců v historickém centru.

Společnost Technické sítě Brno dostala na zajištění technického vybavení a osvětlení 1,5 milionu korun. Jde o stejnou částku jako v loňském roce, je určena na montáž a demontáž vánočního osvětlení, případné opravy i veškerý servis a zahrnuje i výzdobu vánočních stromů na náměstí Svobody a na Nové radnici. V ulicích středu města je více než půl milionu LED diod. Další peníze putovaly do zajištění trhů na Dominikánském náměstí.

 
 
Reklama