Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak správně vybírat pracovní oděvy

Každé zaměstnání si vyžaduje některé důležité náležitosti. Jednou z nich je bezesporu kvalitní pracovní oblečení. Plní v podstatě dvě základní funkce. Tou první je ochranná a druhou reprezentativní.

Jinými slovy, pracovní oděvy musí chránit, a to dle norem BOZP, a také by v nich zaměstnanci měli vypadat tak, aby byla zachována ta správná firemní kultura. My se na konkrétní oděvy a jejich vlastnosti zaměříme podrobněji.

Oděvy pro různé provozy

Každý provoz si zaslouží specifické oblečení. Je jasné, že například v potravinářském průmyslu je třeba mít světlé oděvy s barevnými prvky. Nemůže ovšem jít o žádné oděvy, které by byly vybaveny ochrannými kovovými prvky nebo čímkoli jiným. Například v oblasti, kde je zapotřebí chladu, byste na sobě měli mít teplé bundy či mikiny a dlouhé kalhoty. Stejně tak v těžkém průmyslu je ne-zbytné mít oděvy tmavší a silně oděru vzdorné. Navíc musí být opatřeny i nehořlavým povrchem.

Kvalitní boty jako základ

Nesmírně důležitá je i správná obuv. Vybavena musí být také některými bezpečnostními prvky. Pevnou konstrukci zabezpečuje useň z pevných a nehořlavých materiálů. Ve strojírenských provozech anebo na stavbě je zapotřebí volit boty mající pevnou kovovou špici. Jakýkoli pád těžkého břemene na nohu je do značné míry ztlumen a eliminuje se případné zranění, jež může způsobit.

Vyberte si ze stylových kolekcí

Při nákupu vhodných pracovních oděvů myslete i na vysokou kvalitu, kterou často zajistí nákup značkového sortimentu. Naším tipem jsou nové kolekce značky Engelbert Strauss. Ta si zakládá nejen na vysoce kvalitních materiálech, ale i neotřelém designu.

 
 
Reklama