Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Letošní Aqua-therm bude hledat nezávislost na dodavatelích energií

Největší setkání odborníků v oblasti technického zařízení budov a jedinečná příležitost získat od profesionálů informace o úsporách za teplo, plyn, elektřinu a vodu, proběhne na výstavišti PVA Expo Letňany. 19. mezinárodní veletrh Aqua-therm Praha se koná 20.–24. 11. 2012.

Doprovodný program

Doprovodný program veletrhu bude rozdělen do několika částí. Ta, která je určena koncovým zákazníkům, se ponese ve znamení nezávislosti.

  • Odborný portál TZB-info nabídne Den nezávislého bydlení. Přednášky se budou snažit za pomoci předních odborníků najít odpověď na otázku, do jaké míry jsme skutečně závislí na dodavatelích energií a jaké jsou naše možnosti toto změnit. To znamená, jak velké nezávislosti na vodárenských společnostech, dodavatelích elektrické energie a tepla máme šanci dosáhnout. Bude se také diskutovat, jak konstruovat energeticky nezávislý dům a jak v něm řešit vytápění a větrání.
  • Stavbě pasivního domu se pak bude věnovat blok organizovaný Centrem pasivního domu.
  • Asociace pro využití tepelných čerpadel se bude snažit uspokojit nejčastější dotazy týkající se tepelných čerpadel. Dojde na srovnání zemních a vzduchových tepelných čerpadel, ekonomiku jejich provozu, problematiku vrtů, doporučené dimenzování systémů tepelných čerpadel a jak při montáži tepelného čerpadla postupovat.
  • O výhodách vytápění peletami a dopadu nové legislativy bude informovat předseda Klastru Česká peleta v přednášce „Vytápění peletami, situace na trhu s kotli na biomasu a dřevěnými palivy v ČR a ve světě, dopady novely Zákona o ochraně ovzduší“.

Program pro profesionály z oboru zajišťuje tradičně odborná Společnost pro techniku prostředí a nabídne 2 hlavní témata:

  • Provoz vytápění, klimatizace a dalších technických zařízení budov
  • Zkušenosti z provozu solárních zařízení.
  • Na veletrhu proběhne také 5. České energetické a ekologické fórum věnované strategii inovaci v energetice, technologickým trendům v energetice, ale také třeba programu Zelená úsporám II.

Novinky pro vystavovatele

Aqua-therm letos nabídne řadu novinek také vystavovatelům. Poprvé se uskuteční v nových výstavních halách a vystavovatelé budou mít k dispozici tzv. BUSINESS CENTRUM pro individuální setkání s obchodními partnery, představení nových výrobků vybraným skupinám klientů nebo relaxační zónu pro odpočinek od ruchu veletrhu. Porota složená s odborníků z oboru technického zařízení budov pak ocení Zlatou medailí nejlepší exponáty veletrhu.

Podrobný program a poukázku na zlevněnou vstupenku v ceně 20 Kč najdou návštěvníci na webových stránkách www.aqua-therm.cz.

 
 
Reklama