Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tipy na stánky - Aqua-therm Praha 2011 (II)

Následující přehled zajímavostí vybírá z nabídky veletržních stánků letošního veletrhu Aqua-therm. Může směřovat jak kroky návštěvníků, tak může být alespoň stručnou informací o novinkách pro ty, kteří se na veletrh nedostanou.

Na veletrh Vás zvou:

NOVINKY od Ziehl-Abegg z oblasti regulační techniky na veletrhu Aqua-therm
REGULUS na veletrhu Aqua-therm, nabídka zlevněné vstupenky
STIEBEL ELTRON představí nové ohřívače Tatramat EO.. EL s elektronickou regulací
PZP HEATING a.s. představí tepelná čerpadla pro úsporné vytápění a ohřev vody
G-TERM představí největší instalaci kapilárních rohoží

Další novinky z oboru:

Viessmann - kompletní nabídka pro všechny nosiče energie a oblasti použití
Dvacet let tepelné pohody se značkou Protherm



NOVINKY od Ziehl-Abegg z oblasti regulační techniky na veletrhu Aqua-therm
Ziehl-Abegg s.r.o. Brno
Hala č.2 , stánek 210


Ziehl-Abegg vystavuje na veletrhu Aqua-therm nejmodernější ventilační moduly a ucelenou řadu regulačních přístrojů. Z oboru prvků regulační techniky zde Ziehl-Abegg předvede inovované frekvenční měniče řady Fcontrol a Icontrol.

Dále zde bude vystavovat nový regulační modul s integrovaným snímačem diferenčního tlaku, který nachází stále častější uplatnění při řízení otáček ventilátorů klimatizačních zařízení.

Více informací k novinkám Ziehl-Abegg najdete v článku z 10.11.2011.




REGULUS na veletrhu Aqua-therm, nabídka zlevněné vstupenky
REGULUS spol. s r. o.
Hala č.3 , stánek 334

Společnost Regulus Vás zve na letošní veletrh Aqua-therm, která probíhá od 22.-26.11.2011.
Využijte poukaz na zlevněnou vstupenku.
Tento poukaz Vám bude vyměněn u pokladen za zlevněnou vstupenku v hodnotě 20,- Kč.

V letošním roce jsme na Veletrh Aquatherm připravili celou řadu novinek. Návštěvníci si je budou moci prohlédnout a získat k nim cenné informace od našich techniků, kteří zde budou návštěvníkům k dispozici.

Novinky, které budeme vystavovat:
  • Nové akční sestavy se slunečními kolektory
    Akční sestavy Regulus umožňují pořídit komponenty pro vytápění za zvýhodněné ceny. Navrhovány jsou s ohledem na požadavky pro získání dotací z nejrůznějších dotačních programů.
  • Nové modely akumulačních nádrží a zásobníkových ohřívačů
    Akumulační nádrže s označením PS Ekonomik v provedení PS 500 E a PS 750 E jsou novinkou v sortimentu. Díky zjednodušené konstrukci mají nižší pořizovací cenu oproti běžným akumulačním nádržím.
  • Sluneční kolektor KPI pro integraci do střešní krytiny
    Střecha se slunečními kolektory zde tvoří jednolitý celek, který nenarušuje design střechy a objektu. Další výhodou tohoto typu kolektoru je, že umožňuje ušetřit náklady na pořízení střešní krytiny.
  • Vanový sluneční kolektor KPH s vysokou účinností
    Kolektor KPH je speciální typ kolektoru s vanovým provedením těla kolektoru, které garantuje vyšší životnost na rozdíl od běžných typů. Speciální ventilační systém upravuje proudění vzduchu kolektorem a tím omezuje pronikání vlhkosti do kolektoru.
  • Inteligentní regulátor IR 12 s OpenTherm komunikací
Ostatní novinky:
  • Nové komínky – odkouření kondenzačních kotlů
  • Kulové ventily s pohonem pro topení i pitnou vodu
  • Chemické přípravky pro topné systémy značky Fernox
  • Nemrznoucí kapalina pro otopné systémy
  • Pohon směšovacích ventilů s řízením na konstantní teplotu


STIEBEL ELTRON představí nové ohřívače Tatramat EO.. EL
s elektronickou regulací

STIEBEL ELTRON spol. s r.o.
Hala č.2, stánek 228

Srdečně Vás zveme na návštěvu naší expozice na výstavišti PVA Letňany, v hale 2, stánek 228, kde Vám rádi představíme přístroje na vytápění a ohřev vody koncernových značek STIEBEL ELTRON.

Široký sortiment ohřívačů vody, přístrojů na vytápění, tepelných čerpadel, ventilačních jednotek, solárních systémů a kondenzační kotlů Vám nabízí komfortní řešení pro každou situaci a zároveň i všestranné možnosti snížit Vaše náklady na energie.

V premiéře Vám představíme nové ohřívače Tatramat EO.. EL s elektronickou regulací a ovládání tepelných čerpadel Stiebel Eltron přes internet.

Těšíme se na Vaši návštěvu



PZP HEATING a.s. představí tepelná čerpadla
pro úsporné vytápění a ohřev vody

PZP HEATING a. s.
Hala č.3, stánek 337

Trvalý růst cen energií je důvodem k zamyšlení se při výběru vhodného systému vytápění a ohřevu užitkové vody. Přesvědčte se o tom, že největší úspory nákladů přináší nejen podle výpočtů, ale zejména podle dosavadních realizací, provoz vytápěcích systémů s tepelnými čerpadly a navštivte ve dnech 22. - 26. listopadu na mezinárodním veletrhu AQUA-THERM 2011 expozici firmy PZP HEATING a.s. (Výstaviště PVA - Praha Letňany - Hala 3, stánek č. 337).

V expozici budou představeny tepelná čerpadla:
- Tepelná čerpadla vzduch-voda s funkcí topení / chlazení, kompaktní i splitsystémy
- Tepelná čerpadla země-voda a voda-voda s účinnými kompresory Mitsubishi
- Tepelná čerpadla vzduch-vzduch pro vytápění velkoobjemových hal a prostorů

Společnost PZP HEATING a.s. je svým podílem na českém trhu a exportem do zemí EU a Švýcarska největším tuzemským výrobcem tepelných čerpadel, která využívají obnovitelnou energii obsaženou ve vzduchu, zemi a vodě. Po mnohaletých zkušenostech a spolupráci s významnými odborníky v oboru chlazení se jí podařilo vyvinout tepelná čerpadla, která dosahují vynikajících parametrů a jsou vyrobena na úrovni té nejvyšší možné kvality.

Navštivte nás na veletrhu AQUATHERM 2011 a přesvědčte se sami!

PZP HEATING a.s., Dobré 149, 517 93 Dobré
Tel.: 494 664 203-201 fax: 494 629 720
e-mail: pzp@pzp.cz
www.tepelna-cerpadla-pzp.cz



G-TERM představí největší instalaci kapilárních rohoží
HENNLICH INDUSTRIETECHNIK, spol. s r. o. odštěpný závod G-TERM
Hala č.2 , stánek 219

Největší instalaci kapilárních rohoží u nás představí mimo jiné na letošním veletrhu Aqua-therm společnost G-TERM. Veletrh se koná na pražském výstavišti v Letňanech od 22. do 26. listopadu a expozici G-TERMu věnovanou především kapilárním rohožím najdete v hale 2 na stánku číslo 219.

„V litoměřickém areálu naší mateřské společnosti Hennlich Industrietechnik jsme nainstalovali celkem zhruba 1400 m2 kapilárních rohoží. Ty zajišťují jak vytápění tak chlazení všech administrativních prostor nové části areálu. Kapilární rohože jsou nainstalované také v hale výzkumného a vývojového centra,“ uvedl Tomáš Černý, project manager pro kapilární rohože G-TERM.

Více informací o možnostech využití tohoto unikátního nízkoteplotního systému vytápění a chlazení zájemcům předají zástupci G-TERMu přímo na stánku.

Nechybí ani tepelná čerpadla

Na stánku G-TERMU nebudou chybět ani teplená čerpadla. Přímo na místě bude G-TERM vystavovat své vzduchové tepelné čerpadlo Ai1QL. Toto tepelné čerpadlo využívá venkovní jednotku Mitsubishi ZUBADAN. Topný výkon u těchto jednotek neklesá ani v -15°C venkovního vzduchu. Jednotka "žije" i v -25°C a dosahuje poměrně vysokých výstupních teplot i v hlubokých mrazech. Tepelné čerpadlo Ai1QL samozřejmě umožňuje i chlazení. Pro přípravu teplé vody je zde integrován zásobník o objemu 250 litrů. Součástí je také elektrokotel s výkonem 6 kW a kompletní hydraulická sestava včetně oběhového čerpadla sekundární strany.




Viessmann - kompletní nabídka pro všechny nosiče energie a oblasti použití
VIESSMANN, spol.s r.o.

Viessmann má pro každé použití vhodné systémové řešení - jak pro rodinné nebo vícegenerační domy, tak pro velké obytné budovy, komerční nebo průmyslové objekty nebo sítě centrálního vytápění.

Ke kompletní nabídce Viessmann patří nástěnné kondenzační kotle od 1,9 do 105 kW a stacionární kotle od 3,8 do 6.600 kW stejně tak kogenerační jednotky pro provoz na zemní plyn a bio zemní plyn od 1,0 do 401 kWel popř. od 6,0 do 549 kWth.

Součástí nabídky regenerativních energetických systémů jsou termická solární zařízení s plochými a vakuovými trubicovými kolektory na ohřev pitné vody, podporu vytápění a chlazení budov, speciální kotle a topná zařízení od 4 do 13.000 kW na kusové dřevo, štěpku a dřevěné pelety, tepelná čerpadla od 1,5 do 2.000 kW na využití tepla ze země, spodní vody nebo okolního vzduchu a také fotovoltaické systémy. Kromě toho má Viessmann kompletní nabídku v oblasti bioplynové technologie a to od vývoje projektu přes engineering až po management surovin a řízení provozu. Firma nabízí zcela nový koncept pro kogenerační jednotky Vitobloc nyní v balíčku i se smlouvou o dodávkách ekologického bio-zemního plynu.

Komponenty regulační techniky a datové komunikace jsou v programu rovněž jako celá systémová periférie od skladování paliva až po radiátory a podlahové topení.



Dvacet let tepelné pohody se značkou Protherm
Vaillant Group Czech s.r.o. (zn. PROTHERM)

Společnost Protherm, která velmi sebevědomě vstoupila v roce 1991 na český trh se svým elektrokotlem, patří v současné době mezi přední značky tepelné techniky. Obliba elektrických, plynových a kondenzačních kotlů je umocněna i jejich názvy zvířecích predátorů např. Tiger, Panther, Leopard, Lev. V sortimentu firmy však nalezneme také průtokové ohřívače, nepřímoohřívané zásobníky pro přípravu TV a solární techniku.

Díky zapojení do koncernu Vaillant Group exportuje Protherm své výrobky do mnoha zemí Evropy, Asie a Afriky a jeho výroba dosahuje 200 tisíc kotlů za rok.


 
 
Reklama