Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Aquatherm Praha 2018 již za 4 dny

Rozhovor s Mgr. Michalem Drážďanským, jednatelem MDL EXPO, pořadatelem veletrhu Aquatherm Praha a Aquatherm Nitra

Aquatherm je již za dveřmi a my jsme požádali o pár slov Mgr. Michala Drážďanského. Vzhledem k tomu, že v MDL EXPO se již stěhuje na výstaviště, je to rozhovor rychlý, skoro jako v MIX zóně na aktuální velké sportovní akci.

MDL EXPO se stěhuje do PVA Letňany na Aquatherm Praha 2018
MDL EXPO se stěhuje do PVA Letňany na Aquatherm Praha 2018, zatím to vypadá na hodně kávy :)

TZB-info: Dnes jste rozeslali nový newsletter – poslední před veletrhem? O čem?

M. Drážďanský: Týden před začátkem veletrhu není smyslem informovat o jeho konání, navíc v případě Aquathermu, ale chtěli jsme připomenout možnost registrace předem z pohodlí domova a zúčastnit se tak i naší nové soutěže o jeden ze sta mobilních telefonů pro sto z Vás. Představit finální podobu doprovodného programu, jež je z převážné části dílem právě TZB-info. No a v neposlední řadě zdůraznit vybrané novinky na expozicích našich letošních vystavovatelů, které jsme považovali za zajímavé a na které se návštěvníci mohou těšit předem již dnes.


TZB-info: Novinkou, která byla původně zábava, ale pak se o ní hodně mluvilo, byly Aquatherm Times. Kolik výtisků jste nakonec dělali? Kde je ještě možné sehnat?

M. Drážďanský: Aquatherm Times pro nás opravdu začal jen jako zpestření pro naše klienty, ale nakonec jsme vydali a rozdistribuovali během půl roku prostřednictvím České pošty úctyhodných 68 500 ks výtisků zájemcům z řad profesionálů a fandů oboru TZB a představitelů samosprávy zabývajících se správou majetku ve vlastnictví měst a obcí. Primárně jsme nepočítali s distribucí přímo na veletrhu, ale zájemcům určitě vyhovíme a na informacích u obou vstupů bude omezený počet posledního čísla zahrnující i katalog veletrhu zdarma k dispozici.
Každopádně takový úspěch jsme nečekali a jsme za něj opravdu rádi. Osobně to považuji za příjemné zjištění, že v naší uspěchané a internetové době stále máme chuť a čas otevřít v klidu noviny a navíc i smysl pro humor a nadsázku, a to i bylo naším neskromným cílem. Ale jsem přesvědčený, že s k Timesům, které jsou naším společným dílem s našimi vystavovateli a partnery, určitě ve Vašich článcích podrobněji vrátíme později.


Aquatherm Times č. 3

Aquatherm Times č. 2

Aquatherm Times č. 1

TZB-info: shrňme veletrh – kolik hal, jaká nomenklatura, cíl 2018

M. Drážďanský: Takže Aquatherm Praha 2018 v číslech. Na brutto ploše 15 500m2, v 5 veletržních halách rozdělených podle hlavních oborů veletrhu - vytápění, měření regulace, vzduchotechnika a klimatizace a sanitární technika včetně vše kolem vody, se bude prezentovat 211 společností, plus dalších 82 značek. 82 % jsou vystavovatelé z České republiky a zbylých 18% z dalších 10 zemí. A cíl? Aby se Vám všem na veletrhu líbilo, jak vystavovatelům tak návštěvníkům.













TZB-info: Když byste měl charakterizovat poslední dny před startem?

M. Drážďanský: Budete to zveřejňovat i před 22 hod. ? Ale vážně. Samozřejmě hektika, ale celý náš přípravný tým je za ta léta tak sehraný a pracovní vztahy s našimi klienty přerostly za ta léta v mnohem víc než je jen vztah mezi zákazníky. Takže sice hektika, blázinec, únava a úterý 27. února se blíží rychleji než jiné úterky v roce, ale to k tomu všemu patří a odměna v podobě Vaší návštěvy a spokojenosti za to stojí.

Děkuji za rozhovor, přeji úspěšný finiš a těším se na viděnou na veletrhu. D. Kopačková

Zleva: Martin Pavlata, a Jitka Bakalíková, MDL EXPO, D.Kopačková, TZB-info a Michal Drážďanský, MDL EXPO. Z MDL EXPO chybí ještě Lucie Navrátilová.
 
 
Reklama