Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ohlédnutí za mezinárodním veletrhem Aquatherm Nitra 2017

Automobil Fiat Fiorino Combi zná svého majitele, medaile a čestná uznání již mají svá čestná místa ve firemních zasedacích místnostech a pořadatelská agentura MDL EXPO zve na stránkách na další ročník 5. – 8. 2. 2019. Nitra se bude střídat s Prahou.

Kdo se stal výhercem automobilu Fiat Fiorino Combi?

Gratulujeme paní Heleně Kissové z Levic, projektantce ústředního, teplovodního a podlahového vytápění a přejeme hodně kilometrů bez nehod.


Automobil připravený pro jednoho z návštěvníků neminula ani velvyslankyně Livie Klausová při zahájení veletrhu. Hlasovací lístky, které dostávali návštěvníci zároveň se vstupenkou, se teprve očekávaly.




Ocenění Aquatherm Nitra 2017

U letošní komise uspěla 2x tepelná čerpadla, 2x vytápění dřevem, 1x solární kolektory, 1x SW, 1x úprava vzduchu a 1 domácí vodárna. Specialitou slavnostního předávání ocenění na Aquathermu Nitra je i udílení cen Slovenské společnosti pro techniku prostředí pod vedením předsedy SSTP prof. Ing. Dušana Petráše, PhD. včetně kategorie hrající na národní strunu Nejlepší slovenský výrobek.

Reakce vystavovatelů

Jste spokojeni se svou účastí na letošním veletrhu Aquatherm Nitra a s veletrhem jako takovým? Vnímáte Aquatherm Nitra jako skutečně klasický zahraniční veletrh, nebo je to přeci jen trochu jiné? Redakce TZB-info před veletrhem natáčela videorozhovor, kde zaznělo, že české firmy neměli zájem o finanční podporu účasti. Věděli jste o možnosti? Aquatherm Nitra bude až v roce 2019, uvažujete o účasti v 2018 v Praze?

Pavel Mareček, jednatel skupiny ALMEVA

Skupina ALMEVA je spokojena s úrovní veletrhu, protože nás navštívili jak zákazníci ze Slovenska, tak i velké množství klientů z Česka. A zavítali i klienti z Maďarska, které taktéž obsluhujeme. Letošní ročník jsme realizovali za finanční podpory MPO ČR, program OPPIK Marketing.
Na hodnocení úspěchu je ještě brzo, ale zcela jistě jsme si upevnili pozici specialisty na komínové technologie. Na rozdíl od konkurentů, kteří se věnují i dalším segmentům TZB. Kromě zájmu o plastové systémy jsme představili i komínové ventilátory EXODRAFT/DRAFTBOOSTER, kde jejich nasazení bude do budoucna větší s rostoucí penetrací úsporných spotřebičů na pevná paliva, které mají vysokou účinnost a tím pádem i velmi nízkou teplotu spalin.
Takže se těšíme na další setkání ve Frankfurtu a v příštím roce v Miláně, Poznani a v Praze.

Dipl. Ing. Mojmír Böhm, jednatel firmy REMS Česká republika s.r.o.

Naše firma je již tradičním vystavovatelem na veletrhu Aquatherm v Nitře, kde jsme spokojeni nejen se skvělou organizací, ale s dostatečnou návštěvností převážně odbornou veřejností. Vzhledem k tomu, že naše firma nabízí profesionální nářadí pro topenáře, plynaře, vodaře a další související profese v instalaci potrubních rozvodů je pro nás pro naši prezentaci novinek takto odborně zaměřený veletrh důležitý. Letos jsme našim zákazníkům mohli představit nový průmyslový odvlhčovač/stavební vysoušeč REMS Secco a především novou hydraulickou ohýbačku trubek REMS Hydro-Swing. Rovněž se opět velmi zajímali o tlakovou a proplachovací jednotku REMS Multi-Push, za kterou jsme před dvěma lety obdrželi právě na tomoto veletrhu zlatou medaili. Právě aktivní předvádění našich prodkutů je pro návštěvníky a naše zákazníky atraktivní a pomáhá ve správném rozhodnutí o jejich vybavení nářadím.
O možnosti podpory jsme bohužel nevěděli, naše účast mohla být rozsáhlejší.
Aquatherm v Nitře splnil naše očekávání a tak se budeme účastnit i v roce 2019. Do té doby se ale jistě s uvidíme našimi zákazníky také ve Frankfurtu, Praze, Miláně či jiných významných akcích.

Daniel Dymanus, obchodní zástupce společnosti VIADRUS pro slovenský trh

Naše společnost je pravidelným účastníkem mezinárodního veletrhu AQUA-THERM v Nitře, který je podle nás zaměřen především na odbornou veřejnost, které jsme představili výrobky z oblasti topenářské techniky, ať už se jednalo o kotle na pevné palivo, designové litinové radiátory či v neposlední řadě novinky z oblasti kondenzační techniky. Popravdě řečeno, naše účast na slovenských veletrzích je zaměřena především na dvě akce, kromě již zmíněného veletrhu je to stavební veletrh CONECO-RACIOENERGIA v Bratislavě, který je však, na rozdíl od AQUA-THERMU, zaměřen na širokou veřejnost.
Nicméně pokud bychom měli vynést resumé nad právě ukončeným veletrhem v Nitře, tak můžeme konstatovat, že akce se vydařila jak po stránce návštěvnosti, tak i po stránce organizační. Organizátorům veletrhu pak patří obzvlášť poděkování především za to, že v porovnání s loňským ročníkem posunuli pomyslnou laťku kvality opět o něco výš a znovu potvrdili, že AQUA-THERM hraje důležitou roli nejen na slovenské veletržní scéně. S největší pravděpodobností se tak veletrhu zúčastníme i v roce 2018 v Praze, a byť je to ještě relativně daleko, naším přáním je vrátit se i za dva roky zpět do Nitry.

Daniela Chaloupková, manažerka marketingu Družstevní závody Dražice - strojírna, s.r.o. (značka DZD, NIBE)

Jsme velmi spokojeni s účastí na veletrhu, nová koncepce dvouletého konání se ukázala jako dobrý krok ze strany pořadatele.
Slovensko je i nadále velmi blízkou zemí, a to nejen geograficky. Setkání s obchodními partnery na půdě veletrhu je vždy přínosné.
O možnosti finanční podpory jsme nevěděli.
DZD a NIBE učiní rozhodnutí ohledně své účasti na obou veletrzích Aquatherm cca v polovině tohoto roku.

Ing. David Behner, obchodní ředitel společnosti FV Plast a.s.

fv plast truky pp-rct livia klausová aquatherm nitra 2017

Během naší účasti na veletrhu Aquatherm Nitra 2017 jsme byli poctěni oficiální návštěvou její excelence, velvyslankyně České republiky na Slovensku, paní Livie Klausové.

Největší zájem návštěvníků vzbudila ukázka návaznosti nových typů trubek se zvýšenou teplotní i tlakovou odolností z pokrokového materiálu PP-RCT, na stávající systémy z PPR.
Na panelu je demonstrována jednoduchost spojení starého a nového typu trubek – běžným polyfúzním svarem, ale též nelze přehlédnout významný nárůst světlosti a tedy i průtočnosti trubky.


Ing. Jana Hudacká, marketingové oddělení společnosti Wolf Slovenská republika s.r.o. (zn. WOLF a gabotherm)

„Lidé tráví 90 % svého času v uzavřených prostorech a my v nich pomáháme dosáhnout co nejpříjemnější atmosféru vhodnou kombinací produktů značky WOLF a gabotherm, což bylo hlavním cílem naší propagace na výstavě Aquatherm v Nitře. Ideálního vnitřního klimatu můžeme dosáhnout při teplotě vzduchu 22° C, vlhkosti 50 % a výměně vzduchu 20 m3/h na osobu, a my jsme návštěvníkům poskytli možnost přesvědčit se, že tento ideál je dosažitelný téměř v každém prostoru“, říká Ing. Jana Hudacká z marketingového oddělení společnosti Wolf Slovenská republika s.r.o.
Základní koncept v sobě zahrnoval komplexní řešení ohřevu vody, vytápění a větrání v kombinaci s podlahovým či stěnovým vytápěním a případně stropním chlazením, přitom každé řešení bylo něčím specifické.
Nejkompaktnější řešení představoval nástěnný kotel s vrstveným zásobníkem Wolf CGW-2 v kombinaci s nástěnnou/podstropní větrací jednotkou s rekuperací Wolf CWL-F-150. Toto řešení je vhodné do bytů nebo menších rodinných domů bez technické místnosti, protože všechny produkty jsou umístěné na stěně. Pro představu, větrací jednotku je možné jednoduše zabudovat na WC, např. nad splachovací systémy Geberit, případně do podhledu díky stavební výšce pouhých 198 mm.
Využití splitového tepelného čerpadla Wolf BWL-1S se zásobníkovým ohřívačem vody a větrací jednotkou Wolf CWL-T představovalo sestavu TOWER – ucelené řešení na ploše pouhých 0,96 m2 (velikost europalety), které pro svůj provoz převážně využívá obnovitelný zdroj energie – vzduch.
Komfort provozu těchto zařízení podtrhuje ovládání jediným modulem Wolf BM-2, který má pod kontrolou všechna zařízení, zjednodušuje jejich ovládání a maximalizuje efektivitu jejich provozu. Doplněním o modul ISM7 je možné zařízení ovládat také prostřednictvím smarphonu – k tomu slouží aplikace Wolf Smartset.


Komu patří ocenění letošního ročníku Aquatherm Nitra?









Aj to bol Aquatherm Nitra 2017 - fotogalerie na stránkách veletrhu Aquatherm Nitra 2017