Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Buderus otevírá nové školicí prostory

S vědomím významu kvality technické podpory a servisu výrobků otevřela značka Buderus nové školicí středisko, které umožní zkvalitnění školení a zvyšování kvalifikace montážních a servisních partnerů. Nabízí např. ukázku produktů v plném provozu, hydraulickou stěnu, možnost vyzkoušet nastavení a seřízení stacionárního plynového kotle.

Školicí centrum se nachází na Průmyslové ulici v Praze, v místě sídla společnosti Bosch Termotechnika, jejíž součástí je značka Buderus od roku 1997.

Produkty v plném provozu a školení na různé typy zařízení

Nejen pro servisní a montážní techniky, ale i pro projektanty a zákazníky tak vzniká možnost vidět produkty v plném provozu.

V nových prostorách mohou být prováděna školení na solární systémy, tepelná čerpadla (systémy vzduch-voda i země-voda), kotle na tuhá paliva, nástěnné a stacionární kondenzační kotle včetně regulačních systémů Logamatic.

Na obrázku č. 1 vidíte prostor pro praktické školení servisních techniků na nástěnných plynových kondenzačních kotlích. Na obrázku č. 2 vidíte stacionární kotel na tuhá paliva Logano S161, u kterého je možnost si vyzkoušet topit dřevem, a kotel Logano plus GB312, kde si lze vyzkoušet nastavení a seřízení stacionárního plynového kotle.

Obr. 1: Prostor s nástěnnými kondenzačními kotli Logamax plus řady GB
Obr. 1: Prostor s nástěnnými kondenzačními kotli Logamax plus řady GB
Obr. 2: Stacionární kotle na tuhá paliva Logano připravené pro praktickou ukázku
Obr. 2: Stacionární kotle na tuhá paliva Logano připravené pro praktickou ukázku

Hydraulická stěna

V rámci školicího střediska je k dispozici rovněž hydraulická stěna, na které je možné simulovat hydraulické stavy v otopném systému, jako např. porucha expanzní nádoby, špatně zaregulované soustavy nebo špatně dimenzovaného oběhového čerpadla.

Školení

Pro účastníky školení je vždy připravena teoretická část spojená s praktickou ukázkou postupu pro řádné seřízení a pravidelnou údržbu.
Kapacita školicích prostor a počty účastníků na jednotlivých školeních odpovídají požadavkům moderního interaktivního přístupu, který umožňuje aktivní zapojení všech účastníků.

Do konce tohoto roku by mělo v nových prostorách proběhnout zhruba 40 jednodenních odborných školení, které se budou týkat jednotlivých produktových skupin. Zároveň jsou připravena čtyřdenní školení pro nové servisní partnery, jejichž cílem je předat montážním a servisním technikům kvalitní základy nezbytné pro instalaci a servis produktů Buderus.

Věříme, že díky možnosti okamžitého praktického odzkoušení dojde ke zvýšení kvality informací, které si účastníci ze školení odnesou, což by v konečném důsledku mělo přispět i ke zvýšení spokojenosti našich zákazníků.

www.buderus.cz


Buderus Česká republika
logo Buderus Česká republika

Výrobce a dodavatel nástěnných kondenzačních a stacionárních kotlů ve výkonech 1,9 - 1 200 kW. Palivo: zemní plyn, propan, extralehký topný olej. Zásobníkové ohřívače TV, regulační přístroje, solární systémy, tepelná čerpadla, kogenerační jednotky, otopná ...