Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pozvánka na odborný seminář "Úspory energie využitím moderních metod měření, regulace a řízení vytápění a chlazení"

PRAHA - 4. ŘÍJNA 2012

Cílem semináře je představit projektantům vytápění / chlazení, měření a regulace a zástupcům výrobců a distributorů tepla novinky ve výrobním sortimentu Landis+Gyr a Maddalena. Společnost Landis+Gyr představí kompletní portfolio ultrazvukových měřičů Ultraheat společně s moduly komunikace a připojením k systému Advance ECO pro sběr dat. Společnost Maddalena představí kompletní sortiment měřidel a dálkových online odečtů se zaměřením na dosažení maximální přesnosti měření a rozúčtování. Součástí semináře je odborná přednáška na téma úspory tepla.

PROGRAM SEMINÁŘE

08.30 Prezence účastníků
09.00 Zahájení
Stanice na úsporu tepla - Ing. Vladimír Galád
Měřiče tepla/chladu a kondenzátu Landis+Gyr Ultraheat pro výrobce a distributory tepla/chladu
Systém Advance ECO pro sběr dat
Přesné měření tepla a vody s dálkovými online odečty - přes internet Maddalena
Princip přesného a spravedlivého rozúčtování
13.00 Diskuse, závěr semináře

V programu semináře je počítáno s přestávkou na kávu a občerstvení.

DATUM A MÍSTO KONÁNÍ

4. října 2012 Praha - Masarykova kolej ČVUT, Thákurova 1, Praha 6

POŘADATELÉ:

Landis+Gyr s. r. o., Plzeňská 5a, č. p. 3185, 150 00 Praha 5,
email: info@landisgyr.cz, http://www.landisgyr.cz, tel.: 251 119 511, fax: 251 119 519

Landis+Gyr je předním poskytovatelem integrovaných řešení v oblasti energetiky zaměřených na potřeby energetických společností a je jedinečný ve své schopnosti dodávat moderní měřicí řešení typu end-to-end. S ročními tržbami přesahujícími 1,5 miliardy USD vyvíjí Landis+Gyr činnost ve 30 zemích v pěti světadílech a zaměstnává více než 5 000 lidí se základním cílem pomáhat lidem lépe hospodařit s energií - manage energy better. Landis+Gyr představuje svou integrovanou platformu zvanou GRIDSTREAM, která zahrnuje vlastní řešení AMM, včetně nejnovějších multi-energy řešení, technologie řízení sítí a osobní řízení energií. V rámci platformy Gridstream se společnost Landis+Gyr se zabývá dodávkami ultrazvukových měřičů Ultraheat UH50, který je dodáván v provedení měřič tepla, měřič kondenzátu, kombinovaný měřič chladu / tepla a ve verzi Ultracold pro čistě chladicí zařízení jako měřič chladu.

Novinkou roku 2012 je počítadlo T550 Ultraheat (UC50), které je navrženo pro měření spotřeby energie v systémech dálkového a místního vytápění. Je také vhodné pro měření chladu (směsi vody s glykolem jsou možné, k-factor je přednastaven při objednávce). Připojit lze ultrazvukové měřiče průtoku T150 Ultraheat (2WR7), nebo Sitrans FUE380/FUS080 a další průtokoměry magneticko-induktivní, případně i mechanické s REED kontaktem. Pro měření tepla v bytech byla vyvinuta nová generace ultrazvukových měřičů tepla a chladu ULTRAHEAT / ULTRACOLD T230. Pro měření tepla v rodinných domcích nabízí společnost Landis+Gyr kompaktní ultrazvukové měřiče tepla nebo chladu Ultraheat XS 2WR6 (T350).

Důležitou součástí dodávek jsou nové komunikační moduly pro měřiče Ultraheat UH50: GPRS moduly odesílající e-mail, ukládající na ftp, http, transparent M-BUS, bezdrátové M-BUS moduly s přenosem podle standardu OMS/NTA a stávající M-Bus moduly 4. generace, radiomoduly nebo GSM moduly, většinou vybavené dvojicí impulsních vstupů, zejména pro vodoměry na teplou a studenou vodu. Připravujeme modul komunikace Zigbee.

Velice významnou součástí platformy Gridstream jsou měřicí systémy dálkové akvizice a zpracování dat, systém pro analýzu a vizualizaci energetických dat, systémy odečítající data z měřičů v průmyslu i domácnosti, systém pro předávání dat a výměnu informací na Operátora trhu s elektřinou ČR. Tradičně dodáváme elektroměry pro průmysl, domácnosti i velkoodběratele, dále kodéry, komunikační interface a také plynoměry. Samozřejmostí je kompletní technická podpora, vývoj aplikací a online servis pro všechny produkty.

Komplexní řešení Landis+Gyr jsou významnou součástí projektů smart metering a smart grid, naším cílem je vytvoření budoucí smart community.

Maddalena CZ s. r. o., Pobřežní 370/4, 186 00 Praha 8 Karlín,
email: info@maddalena.cz, http://www.maddalena.cz, tel. / fax: 494 377 221

Společnost Maddalena je předním dodavatelem přesných vodoměrů a měření tepla včetně moderních metod dálkových online odečtů - přes internet. Kombinací přesných měřidel a online odečítání - nepřetržitého monitorování - získáváme výrazně přesnější měření spotřeb vody a tepla v bytových domech, průmyslových podnicích atd., než tomu bylo doposud. Toto řešení zaručuje přesné a spravedlivé rozúčtování a přispívá tak k výrazným úsporám na vodě a energii.

Společnost Maddalena CZ s. r. o. je ryze česká progresivní společnost, která je výhradním distributorem značkového měřícího systému Maddalena S. p. a. pro ČR a SK. Značka Maddalena je jedním z největších světových výrobců přesných vodoměrů. Neustále sledujeme nové trendy, technologie v oblasti měření, legislativní změny v oblasti metrologie a to nám pomáhá nabídnout kvalitní produkty s výborným poměrem ceny a parametrů.

Měřicí systém Maddalena zahrnuje bytové vodoměry, domovní vodoměry, průmyslové měřiče tepla, speciální průtokoměry, dávkovací vodoměry, dálkové přenosy atd. Měřidla vysoké kvality jsou vyráběny firmou Maddalena S.p.a., která v této oblasti působí již od roku 1919 a patří k největším evropským výrobcům vodoměrů, díky své kvalitě i ke světové špičce. Výrobce je držitelem certifikátu EN ISO 9001. Výroba vodoměrů a jednotlivé díly jsou výhradně původem ze zemí EU.

Těšíme se na Váš zájem a věříme, že daný seminář přispěje k Vaší orientaci v dané problematice.
Za společnost Landis+Gyr Ing. Jiří Suchý, obchodní ředitel pro ČR a SR
Za společnost Maddalena CZ Ing. Radek Myšák, jednatel společnosti

Přednášející

Ing. Vladimír Galád - Společnost pro techniku prostředí
Ing. Jiří Suchý - Landis+Gyr s. r. o.
Ing. Jaroslav Brzokoupil - Maddalena CZ s. r. o.
V průběhu semináře bude možnost individuálních konzultací s přednášejícími.

Podmínky účasti:

Účast na semináři je zdarma, ubytování pořadatelé nezajišťují.

Přijetí přihlášek:

Nepotvrzujeme, vyrozumíme Vás pouze, nebudeme-li moci Vašemu požadavku vyhovět.

Seminář je zařazen do Projektu celoživotního vzdělávání členů ČKAIT. Vzdělávací program je hodnocen 1 kreditním bodem.

 
 
Reklama