Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

IRT 01 - regulátor pro infrakabiny

Pořízení klasické sauny v domácnosti může být problém. Požadovaný prostor min. 3m2, vysoká cena a provozní náklady. V těchto případech bývá řešením infrakabina nebo-li infrasauna. Lze ji postavit již na 1m2, pořizovací náklady jsou minimálně o třetinu nižší. Výrazně nižší jsou i náklady na provoz, a to z důvodu nižších provozních teplot a rychlejšího dosažení účinku než u klasické sauny.

Nezanedbatelnou výhodou je i fakt, že při nižších teplotách se mohou saunovat kardiaci a pacienti s onemocněním dýchacích cest, jelikož infračervené paprsky při teplotě povrchu zářiče od 40 °C do 70 °C pronikají přes kůži hluboko do tkání, což u klasické sauny se dosahuje až s teplotami vzduchu a vodních par nad 100 °C.

Naše společnost již pět let vyrábí infračervené panely IRC, které jsme výhradně exportovali do německy mluvících zemí, kde si specializované firmy panely doplnily o regulaci a osadily je do infrakabin. Tento stav nyní chceme změnit a výrobek jsme doplnili i o regulátor IRT 01, abychom mohli nabídnout kompletní systém pro infrakabiny, který budou umět instalovat a provozovat nejen profesionální pracovníci, ale i laici, kteří si infrakabinu sestaví doma a budou ji během minuty umět ovládat všichni členové rodiny, kteří umí číst.

Regulátor IRT 01 udržuje nastavenou teplotu na povrchu sálavého panelu, nastavený čas provozu topení i osvětlení infrakabiny (infrasauny). Je výhradně určen pro kombinaci s infrapanely Fenix IRC, které jsou opatřeny speciálním konektorem, pro snadnější připojení k jednotce IRT.

Regulátor je digitální a velmi jednoduchý na obsluhu. Zmáčknutím prostředního tlačítka na ovládací jednotce je možné regulátor zapnout nebo vypnout. Po tomto zapnutí, začnou panely hřát na nastavenou teplotu a světlo začne svítit. Tímto tlačítkem se vypíná zároveň topení i osvětlení v infrakabině. Vypnutí se však standardně provozuje automaticky po uplynutí nastaveného času. Minutu před uplynutím nastaveného času, se začne střídavě rozsvěcovat a zhasínat spodní a horní display. Po uplynutí poslední minuty oba údaje zhasnou a topidla se odpojí (postupně přestanou hřát). Osvětlení po automatickém vypnutí svítí ještě 60 sec. pro opuštění kabiny.

Na display je standardně zobrazena aktuální teplota i čas. Změna teploty nebo času se provádí zmáčknutím tlačítka se symbolem šipky po stranách displaye. V tuto chvíli se měněná hodnota rozbliká a nově nastavená hodnota se po pěti sekundách automaticky uloží a display přestává blikat.

Regulátor se skládá ze dvou hlavních částí, z ovládacího panelu a silové části, která se montuje do dutiny pod lavici. K silové části jsou svedeny kabely od infrapanelů IRC, od ovládací jednotky, od světla a přívodní kabel s vidlicí. Vše je řešeno pomocí zástrček, které nelze z důvodu rozdílných rozměrů zapojit špatně a tak je možné, aby výrobek opravdu zapojil i laik.

Do řídící jednotky lze zapojit až 6 panelů IRC s příkonem do 3,4 kW, avšak jeden musí mít integrované čidlo teploty (jen jeden!).

Technické údaje:

  • Rozsah měření teploty 0 °C - 99 °C
  • Rozsah nastavení teploty 20 °C - 80 °C
  • Rozsah nastavení času 1 až 99 minut
  • Napájení: připojit do zásuvky 230 V / 16 A jištěné proudovým chráničem 30 mA

Obsah balení:

  • Ovládací část včetně propojovacího kabelu
  • Silová část s konektory
  • Síťový kabel 3 m s vidlicí (230 V / 16 A)
  • Propojovací kabel 3 m k osvětlení (osvětlení firma Fenix nedodává)
  • Návody
  • 8ks vrutů

FENIX Trading s.r.o.
logo FENIX Trading s.r.o.

Jako český výrobce s více než 30letou tradicí nabízíme kompletní sortiment elektrického sálavého vytápění - topné rohože a topné kabely ECOFLOOR, topné folie ECOFILM, sálavé panely ECOSUN, přímotopné konvektory ECOFLEX, regulaci bytovou i průmyslovou. Na ...