Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Plastová okna nebo dřevěná okna?

Pokud plánujete ve svém domě, bytě či na chatě výměnu stávajících oken za novější a kvalitnější, jistě zvažujete, zdali se rozhodnout pro plastová okna s nízkou údržbou anebo vsadit na "klasiku" a pořídit si dřevěná okna.

Každá varianta má svá pro a proti. V nabídce firmy Oknoplastik.cz můžete vybírat z široké palety jak plastových oken, tak dřevěných oken - eurooken. Hlavním rozdílem mezi plastovými okny a jejich dřevěnými brášky Eurookny je především v jejich údržbě. Zatímco plastová okna nepotřebují, kromě promazání kování, prakticky žádnou jinou venkovní údržbu, dřevěná okna je vhodné alespoň 1x ročně ošetřit olejem nebo jinou látkou doporučenou výrobcem.

Dřevěná okna - Eurookna

Dřevěná okna si získávají stále více svých příznivců a to především pro své unikátní tepelně-izolační vlastnosti a přírodní, elegantní vzhled dřeva. Stejně tak, jako u oken plastových, si můžete v internetovém obchodě Oknoplastik.cz vybrat eurookna z široké palety barev i odstínů ten, který bude přesně a dokonale ladit s celkovým designem Vašeho domu a okolního prostředí.

Dřevěná okna od Oknoplastik.cz jsou vyrobena z kvalitního dřevěného materiálu. Obecně platí, že čím tvrdší dřevo pro svá okna zvolíte, tím delší je jeho životnost. Barva dřeva je potom asi nejvýraznějším prvkem, kterým se okna dřevěná odlišují od oken plastových. Přirozená a unikátní kresba dřeva se totiž jen velice těžko napodobuje.

Plastová okna a dřevěná okna - správný výběr

Před samotným rozhodnutím, zda si pořídit okna dřevěná anebo okna plastová, byste měli také brát zřetel na to, v jaké lokalitě se Váš objekt nachází. Pokud stojí v místě, kde je vystaven častému dešti a větru, potom je vhodné zvolit okna plastová, protože tyto venkovní vlivy v podobě větru nesoucí prach a písek, by mohly nepříjemně ovlivnit celkový vzhled dřevěných oken tak, že obrousí a zničí jejich nátěr.

Zároveň dřevěná okna nejsou vhodná pro objekty s vysokou vlhkostí, protože by je mohla napadnout plíseň. Ať se však rozhodněte po plastová okna nebo dřevěná okna, v e-shopu Oknoplastik.cz budete mít vždy jistotu dokonalé izolace, úspory energie a nízké ceny.

Objednejte si krásná a elegantní dřevěná či plastová okna. Nezávaznou kalkulaci Vašich oken Vám pracovníci Oknoplastik.cz vytvoří zcela ZDARMA a NEZÁVAZNĚ.

 
 
Reklama