Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ukázky instalací tepelných čerpadel PZP

Tepelná čerpadla PZP, která společnost PZP KOMPLET ve spolupráci se svými obchodními a servisními partnery ročně instaluje v České republice, se dají počítat na stovky. Další stovky instalací ročně jsou realizovány prostřednictvím obchodních partnerů v zahraničí, zejména v zemích Evropské unie. Mezi nejčastější reference patří rodinné domy, ať už se jedná o novostavby, nízkoenergetické rodinné domy, reprezentativní rodinná sídla nebo domy současné občanské zástavby.

K dalším referencím patří zejména penziony, hotely, podnikatelské objekty a průmyslové provozy, sportovní areály apod. K našim největším realizovaným zakázkám patří aquaparky Znojmo, Frenštát pod Radhoštěm a zimní stadion ve Valašském Meziříčí, kde byla instalována tepelná čerpadla s topným výkonem řádově stovek kilowatt.

Uváděné realizace jsou pouze průřezem, který dokumentuje možnosti instalací tepelných čerpadel do objektů rozmanitých typů, stáří a velikostí.

První reference: Škola v přírodě - Ekocentrum Oucmanice (u Pardubic). Instalováno tepelné čerpadlo vzduch-voda HP 3 AW 36 SB (dělené provedení SPLIT) a solární kolektory pro ohřev teplé vody.

   

Druhá reference: Hradec Králové - zakázka pro ČEZ Obnovitelné zdroje s.r.o. - Informační centrum, Vodní elektrárna "Na Hučáku". Celkem instalovány tři jednotky voda-voda HP 3 WW 36 G.

   

   

Třetí reference: Rychnov nad Kněžnou - Sportovní a zábavní centrum GAPA s.r.o. (bowling, squash, richocet a restaurace). Instalovány dvě jednotky vzduch-voda HP 3 AW 36 SB pro vytápění a ohřev TV. Venkovní výparníky jsou umístěny na střeše objektu, objekt je situován uprostřed sídliště a splňuje podmínky nízké hlučnosti.

 

Aktuální seznam referencí naleznete na stránce s referenčními projekty tepelných čerpadel.
 
 
Reklama