Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

VARION a VARION4 stanovují nová měřítka v oblasti kombinace dřevo/hliníku

Perfektní kombinace moderního designu, pohodlí při bydlení a energetické účinnosti

Dřevo jako materiál v bytové výstavbě vytváří nepřekonatelnou a přívětivě domáckou atmosféru bydlení. Proto trend oken stále více přechází na dřevo-hliníková okna: použitý materiál, dřevo, na vnitřní straně navozuje dobrou pohodu, zvenčí je díky použití nasazených hliníkových profilů zaručena odolnost proti povětrnostním vlivům a jednoduché ošetřování.

Okna VARION od Internormu, vedoucího výrobce dřevo-hliníkových oken v Evropě, splňují nejvyšší nároky jak na design, tak na funkčnost a energetickou účinnost. Termopěna a trojsklo zajišťují perfektní izolaci, šetří energii a aktivně podporují ochranu klimatu. Zcela skryté kování usnadňuje čištění a navíc zlepšuje vnitřní optiku oken. Ještě lepší izolační hodnoty poskytuje model VARION4 s optimálním čtyřsklem: tato varianta je certifikována pro pasivní dům a okouzluje svou "bezrámovou" optikou skla, a to nejen její funkcí, ale i vzhledem.

Moderní optika s nejvyšší energetickou účinností

Řada oken VARION firmy Internorm spojuje moderní design pro náročnou architekturu skla s nejvyšší energetickou účinností třemi úrovněmi celoobvodového těsnění a vysoce tepelně izolující termopěnou. Spojuje tak aktivní ochranu klimatu s maximálním pohodlím při bydlení a aktuálním designem.

 

Díky inovovanému sdruženému materiálu ze dřeva, termopěny a hliníkových profilů splňují modely VARION náročné požadavky nízkoenergetických a dokonce pasivních domů již ve standardním provedení s trojsklem. U VARIONU jsou rovněž standardem skryté díly kování usnadňují čištění a zvyšující vzduchotěsnost zevnitř.

Model VARION4 dosahuje kromě toho v provedení se čtyřsklem prvotřídní izolační hodnoty* Uw=0,63 W/m2K. VARION4 je nezávislým ústavem Passivhaus-Institut Darmstadt certifikován pro pasivní dům.

* Uw = Součinitel prostupu tepla U [W/m2K] udává, jaké množství tepla v [J] v ustáleném stavu za dobu 1 [s] přestoupí plochou 1 [m2] stavebního dílu (vzduch-stavební díl-vzduch) při teplotním rozdílu 1 [K]. Je převratnou hodnotou tepelného odporu. Čím menší je součinitel prostupu tepla U, tím lepší je izolace stavebního dílu.

Dřevo-hliníková okna se špičkovým designem

Vetro design okouzluje střízlivou elegancí a poskytuje moderní architektonický prvek speciálně zabudovaného skla v křídle. Plus v provedení VARION4: Skleněné plochy a rámy jsou provedeny kompletně v jedné rovině. Křídla bez rámu přitom splňují nejen nejvyšší požadavky na design, ale také se jednoduše čistí.

 

Protisluneční ochrana chráněná proti povětrnostním vlivům

Okno VARION4 poskytuje kromě toho integrovanou protisluneční ochranu. Protisluneční ochrana (žaluzie, faltstóra nebo dueta) je umístěna mezi tabulemi skla, a tak je nejlépe chráněna před povětrnostními vlivy. Vnější tabuli lze však dle potřeby bez problémů otevřít. Integrovaná protisluneční ochrana je nejen praktická a pohodlná, nýbrž současně zvyšuje tepelnou izolaci oken VARION4.

Internorm je v Evropě číslo 1.

Jako evropská jednička v oblasti vysoce tepelně izolujících dřevo-hliníkových oken pro nízkoenergetické a pasivní domy je rakouský výrobce oken Internorm jedním z průkopníků tohoto trendu. Internorm je jediným výrobcem oken v Evropě se sedmi komponentami certifikovanými pro pasivní domy, a tím činí tuto technologii novým celoevropským standardem. Export dřevo-hliníkových produktů přesahuje 50%. S rozsáhlým know-how, více než 78letou zkušeností ve výrobě oken a nejmodernější technologií vytváří Internorm špičková okna a dveře. Nízké tepelné ztráty výrobků Internorm utvářejí trvalou ochrana klimatu a pohodlí bydlení, směřují ke zlepšení kvality života, a to vždy s vysokým nárokem na design.

 

Výhody oken VARION a VARION4 jedním pohledem


(kliknutím zvětšíte)
  • Tepelná izolace Uw až 0,73 W/m2K (VARION4 až 0,63 W/m2K)
  • Vynikající zvuková izolace až 44 dB
  • Systém trojího těsnění
  • Okna VARION ve dvou variantách designu Vetro a Klassik
  • Model VARION4 ve vysoce moderním "celoproskleném" designu - prosklené křídlo bez rámu
  • Sériově osazeno trojsklem (VARION4 na přání se čtyřsklem - certifikovaný pro pasivní dům)
  • Model VARION4 s integrovanou protisluneční ochranou
  • Zcela skryté kování
  • Tvarově krásné designérské uzavírací díly kování
  • Vysoce tepelně izolující termopěna (bez HFCKW, HFKW a FKW)
  • Systém odvádění vody (skrytý nebo viditelný)
 
 
Reklama