Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tipy na stánky - Stavební veletrhy Brno 2009

Následující přehled zajímavostí vybírá z nabídky veletržních stánků letošních Stavebních veletrhů v Brně.



ATMOS - Představení nové řady kotlů na dřevěné brikety a kusové polenové dřevo Regulus - Regulus navštivte nás na veletrhu IBF Brno
CIKO - Vás zve na veletrh IBF Brno SANITEC - Sanitec, s.r.o. na veletrhu SHK 2009
DITON - DITON na veletrhu IBF Brno SAPELI - SAPELI na veletrhu IBF Brno
JAKON - JAKON na veletrhu SHK 2009 SFŽP ČR - SFŽP ČR na Stavebních veletrzích v Brně
Master Therm - Master Therm CZ s.r.o. vás zve na veletrh SHK 2009 SCHIEDEL - Schiedel vás zve na veletrh IBF Brno
NOVATOP - NOVATOP na veletrhu IBF Brno VIADRUS - VIADRUS na veletrhu SHK 2009
HELUZ - HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. na veletrhu IBF Brno YTONG - Xella CZ, s.r.o. na veletrhu IBF Brno



Představení nové řady kotlů na dřevěné brikety a kusové polenové dřevo
ATMOS, JAROSLAV CANKAŘ a SYN
Hala F, stánek č. 092

Atmos je rodinná česká firma a v současnosti jeden z největších evropských výrobců kotlů na tuhá paliva. Firma exportuje více než 80% své produkce do zahraničí.

Sortiment zahrnuje kotle na dřevo od 15 do 100 kW, kotle na uhlí a dřevo od 18 do 50 kW, kotel na černé uhlí 25-35 kW, zplynovací kotle na dřevěné brikety a dřevo 14,9 - 32 kW, kotle na pelety od 4,5 do 48kW a kombinované kotle na zplynování dřeva v kombinaci s hořákem na pelety, zemní plyna a ETO ve výkonech od 15 do 35 kW. Výrobky firmy Atmos vzbudily velký zájem mezi uživateli topícími dřevem a instalatéry, pro svou dobrou funkčnost, kvalitu a v neposlední řadě, velice příznivou cenu.

Představení nové řady kotlů na dřevěné brikety a kusové polenové dřevo.
Popis kotle z této řady: DC 30 RS

   

Zplynovací kotel DC 30 RS na dřevěné brikety je zcela nový výrobek - kotel nové generace. Je určen na spalování dřevěných briket i kusového dřeva při zachování vynikajících hodnot, účinnosti a emisí. Kotel splňuje nejpřísnější normy, které se připravují v EU od roku 2014. Tento kotel může sloužit jako náhrada za staré kotle, které se budou muset postupně vyměnit v celé Evropě.

U kotle byla vyřešena otázka trvalého provozu spalování dřevěných briket. Je vybaven speciální spalovací komůrkou s rotačním roštem, což umožňuje odpopelňování i za provozu avšak při zachování ekologických parametrů spalování.

Tato novinka nemá v Evropě v současné době konkurenci, co se týče technických parametrů.

Výrobek je vlastní vývoj firmy ATMOS.
Je chráněn průmyslovým vzorem č. F 23 B 50/00, F 23 H 17/12.

Zplynovací kotel na dřevěné brikety DC 30 RS byl uveden do výroby v říjnu 2008.

Výrobek v tomto roce získal tato ocenění:

"ZLATÝ KLAS" na výstavě Země živitelka 2008
"ZLATÁ MEDAILE" na 50. MSV Brno 2008
"GRAND PRIX" na výstavě For Arch Praha 2008

nahoru



CIKO vás zve na veletrh IBF Brno
CIKO s.r.o.
Hala G1, stánek č. 05



nahoru



Betonové výrobky
DITON s.r.o.
Hala A2, stánek č. 001


Nejdůležitější je výběr

Když se rozhodnete pro nákup betonových výrobků, měli byste pamatovat na to, že vám bude sloužit řadu let a budete je mít denně na očích. Proto je třeba vždy pečlivě zvážit k jakému účelu je chcete použít a s jakou počítáte zátěží. Důležité je správně zvolit i barevný odstín. Například při budování vjezdů do garáží je nutné mít na paměti, že pneumatiky mohou zanechat na světlých betonových dlažbách stopy po otěru. Proto je v tomto případě vhodnější vsadit na tmavší barevné odstíny, které jsou přeci jen o něco méně citlivější k případnému znečištění. Kromě barvy, správných tvarů a také umístění, doporučujeme věnovat svůj pečlivý výběr i správnému výrobci, který vám dobře poradí s výběrem i stavbou těchto prvků. Rovněž je dobré nakupovat u jednoho výrobce a to především kvůli jednotnosti barevných odstínů jednotlivých betonových výrobků. Kvalitní výrobky za příznivé ceny nabízí na našem trhu společnost DITON.



nahoru



Cihly nové generace na IBF
HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.
Hala A2, stánek č. 022


Nová generace cihel z nejmodernějšího výrobního podniku nedávno zprovozněného v Hevlíně u Znojma, fotografie i video z výroby a další lákadla čekají návštěvníky stánku společnosti HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. na letošním veletrhu IBF v Brně. S jednostranným nosným překladem se tato česká společnost zároveň uchází o cenu veletrhu – Zlatou medaili 2009. Čtrnáctý ročník mezinárodního stavebního veletrhu proběhne na brněnském výstavišti ve dnech 21.–25. dubna.

Ukázky produkce nové hevlínské cihelny představí společnost HELUZ veřejnosti vůbec poprvé. Díky výrobní technologii, která nebyla dosud v ČR instalována, dosahují superizolační broušené cihelné bloky pro obvodové zdivo HELUZ Thermo STI těch nejlepších tepelněizolačních parametrů. Tvoří tak novou generaci cihelného systému určeného pro nízkoenergetické a pasivní domy. Společně s nimi si návštěvníci veletrhu mohou prohlédnout také fotografie a videozáběry z nového provozu. Do soutěže o Zlatou medaili 2009 firma HELUZ přihlásila jednostranný nosný překlad, který začala vyrábět v prosinci loňského roku. Jedná se o inovovanou verzi původního nosného překladu oboustranného a jeho nejvýznamnějším bonusem je snížení nákladů na výstavbu. Zejména projektanty a stavebníky zaujme nově představovaná publikace Příručka vyhodnocení typických tepelných mostů – Tepelnětechnické vlastnosti konstrukcí z komplexního cihelného systému HELUZ a její elektronická verze. Ti, kdo plánují stavbu z broušených cihel HELUZ nebo stavbu cihelného komínu HELUZ, si mohou zdarma odnést instruktážní DVD, které jim s obojím pomůže. Stánek největšího českého výrobce cihlářského zboží najdete pod číslem 022 v hale A2 brněnského veletržního areálu.

nahoru



Dánská krbová kamna HWAM
JAKON s.r.o.
Hala F, stánek č. 088


Výhradní zastoupení dánského výrobce krbových kamen HWAM pro ČR. Interiérová krbová kamna dokonalého designu a kvality s použitím patentovaných systémů Hwam, tj. automatiky regulace přívodu primárního a sekundárního vzduchu, systém tepelné clony pro ochranu skla, CCS – systém uzavírání dvířek u závěsných krbových kamen.

nahoru



Přelom ve využívání tepelných čerpadel?
Master Therm CZ s.r.o.
Hala F, stánek č. 097


Během výstavy AQUATHERM 2007 v Praze, získal Master Therm CZ s.r.o. „Čestné uznání za nejlepší exponát“ pro tepelné čerpadlo BoxAir. Toto tepelné čerpadlo typu vzduch – voda je pozoruhodné hned v několika směrech. Je to tzv. venkovní kompakt, to znamená že v relativně malé venkovní jednotce z antikorozního materiálu je úplně všechno. Do objektu vstupují pouze dvě hadice okruhu topné vody na připojení k topnému systému a elektrický kabel. Tepelné čerpadlo má nadstandardní výbavu ( ekvitermní regulaci, rotační kompresor Sanyo, elektronicky řízený expanzní ventil, vestavěný elektrokotel, vestavěné oběhové čerpadlo topné vody, ultra tichý ventilátor, odtávání pomocí reverzace, atd. ), jakou nemívají ani tepelná čerpadla několikanásobně dražší. Tepelné čerpadlo BoxAir může ohřívat TUV, nebo v létě chladit. V zimě může pracovat do venkovní teploty vzduchu až -20°C. Pokud taková situace nastane, automaticky přebírá funkci vytápění elektrokotel. Prostřednictvím volitelného příslušenství může být ovládáno a diagnostikováno prostřednictvím internetu z kteréhokoliv místa na Zemi.

Záruka je až 7 let!


nahoru



Dokonalý stavební systém z masivního dřeva
AGROP NOVA a.s.
Hala B, stánek č. 064

„Volba stavebního systému NOVATOP = volbě úspory energie, moderních staveb a zdravého životního stylu v souladu s přírodou.“


NOVATOP - systém velkoplošných multifunkčních komponentů z masivního dřeva - odpovídá současným trendům z oblasti nízkoenergetických a pasivních domů, a to s nejnižšími investičními náklady. Celý systém je na bázi přírodního masivního dřeva (vstupní polotovary jsou certifikovány „nature plus“) a je v souladu s životním prostředím. Jde o první ucelený difuzně otevřený stavební systém bez dodatečných parozábran – stavba tzv. „dýchá spolu s vámi“.

nahoru



Regulus navštivte nás na veletrhu IBF Brno
REGULUS spol. s r.o.
Hala F, stánek č. 36



nahoru



Novinky KERAMAG a KOLO na veletrhu SHK Brno 2009
Sanitec, s.r.o
Hala Z, stánek č. 055

České zastoupení mezinárodního koncernu Sanitec již zahájilo přípravy na prezentaci nejnovějších koupelnových výrobků KERAMAG a KOLO na veletrhu SHK, nejvýznamnější události v oblasti koupelen v roce 2009. O tom, že Sanitec přikládá veletrhu velký význam svědčí skutečnost, že na tomto veletrhu vystavuje jednou za dva roky a vždy pouze novinky. Nejinak tomu bude i v roce 2009.

Značka KOLO, reprezentující moderní design za příznivou cenu, bude zastoupena sérií keramiky a nábytku EGO PLUS s mladým italským designem, pocházející od věhlasného designéra Antonia Citteria. Návštěvníci se dále mohou těšit na další, zcela novou řadu keramiky a nábytku, program umyvadel, sprchových koutů a vany, které budou mít svou premiéru právě až na veletrhu SHK.

Z exkluzivního programu KERAMAG budou vystaveny designové řady sanitární keramiky, nábytku a van SILK a FLOW 300, reagující na nejnovější trendy a vývoj v oblasti koupelen. 10.-14.3. Všichni prodejci, architekti, projektanti a ostatní zákazníci se mohou těšit na novinky KERAMAG, jež jsou poslední dva roky vyvíjeny a budou mít nejdříve evropskou premiéru na největším veletrhu sanitární techniky ISH ve Frankfurtu 10.-14.března 2009 a poté českou premiéru na veletrhu SHK v Brně! Exkluzivní řady KERAMAG budou navíc doplněny designovými sprchovými kouty KORALLE, vyráběné rovněž v německých závodech koncernu Sanitec.

Instalatéři si budou moci v expozici Sanitec připomenout nejnovější ekonomickou řadu umyvadel, klozetů a skříněk KOLO Rekord, představené na podzim 2008 na Festivalech REKORDů, kde padl také český rekord v montáži závěsného klozetu na čas. Má neuvěřitelnou hodnotu 2:10:51 min!

nahoru



Přijďte se seznámit s naší novinkou - termoizolační tvárnicí Schiedel ABSOLUT.
Schiedel, a.s.
Hala G1, stánek č. 006

Zveme Vás srdečně na návštěvu našeho stánku na veletrhu IBF v Brně ve dnech 21.-25.4. 2009. Náš stánek naleznete v hale G1, číslo stánku 006. Přijďte se seznámit s naší novinkou - termoizolační tvárnicí Schiedel ABSOLUT.

Jako každoročně se naše firma zúčastní stavebního veletrhu IBF v Brně. Na našem stánku naleznete tým zdatných odborníků, kteří Vám rádi poradí.


Další důvod, proč být na veletrhu IBF v Brně je naše tisková konference pro novináře, na které budeme vyhlašovat výsledky již druhého ročníku naší studentské soutěže "Můj rodinný dům". Tisková konference se bude konat hned první den veletrhu, 21.4.2009 ve 13.00 hod. v Press centru, v budově E.

Druhým důvodem je přihlášení do soutěže Zlatá medaile IBF, ve které jsme v minulosti získali několik cen. Do letošního ročníku jsme přihlásili vysoko přetlakový systém ICS 5000, který je unikátním produktem na českém trhu. Pokud si najdete čas, přijďte se na nás podívat, naleznete nás v hale G1, stánek číslo 006 ve dnech 21.-25.4.2009.

Pro ty z Vás, kteří se tam nedostanou, přineseme reportáž, jak to všechno proběhlo, na našich internetových stránkách. Těšíme se na Vás.

Váš Schiedel Tým.

nahoru



SFŽP ČR na Stavebních veletrzích v Brně
SFŽP ČR
Hala A

SFŽP ČR připravuje poradenské centrum na Stavebních veletrzích v Brně (21.-25. dubna 2009). Naleznete nás v pavilonu A brněnského výstaviště.

vyšlo na TZB-info:
Miliardy na úspory a zelenou energii vyvolaly diskusi
7. dubna byl představen dlouho očekávaný program Zelená úsporám. Program přinesl celou řadu novinek v oblasti podpory úspor energie a nízkoemisních zdrojů pro vytápění. Přestože se jedná o ojedinělý a poměrně velkorysý projekt, jenž nabízí celou řadu výhod, má i své odpůrce.
plnotextové znění článku

nahoru



SAPELI na veletrhu IBF Brno
SAPELI a.s.
Hala V, stánek č. 066

V rámci veletržní expozice bude od úterý do čtvrtka (21. - 24. 4.) probíhat poradna bytových designérů zdarma. Zájemci si již dnes mohou sjednat schůzku s designéry na konkrétní hodinu na www.sapeli.cz. V pátek bude poradna probíhat spolu s Martinem Zounarem.

nahoru



VIADRUS na veletrhu SHK 2009
Závod VIADRUS - ŽDB GROUP a.s.
Hala F, stánek č. 057


Automatický kotel WOODPELL

Mezi vystavovateli na významném stavebním veletrhu SHK 2009, který se koná ve dnech 21. - 25. dubna 2009 na brněnském výstavišti BVV, nebude chybět ani VIADRUS - tradiční český výrobce tepelné techniky. VIADRUS bude v rámci své expozice na veletrhu prezentovat všechny typy vyráběných litinových radiátorů - Kalor, Kalor 3, Termo, Bohemia a Styl, stacionární plynový kondenzační kotel CLAUDIUS, kotlové těleso G1 a krbovou vložku Prometheus Fratto.

V segmentu kotlů na pevná paliva bude vystavován kotel HERCULES U24 a litinová klasika HERCULES U26.

Jako novinka v sortimentu bude představen jednoduchý automatický kotel WOODPELL, který kombinuje osvědčenou kvalitní konstrukci tělesa kotle Hercules U22 a moderního peletkového hořáku.

Navštivte náš stánek č. 057 v pavilonu F a velmi rádi Vám poskytneme vyčerpávající informace o všech našich produktech.

nahoru



Ytong vás zve na mezinárodní stavební veletrhy IBF v Brně
Xella CZ, s.r.o.
Hala A2, stánek č. 025

Společnost Xella CZ vás ve dnech 21. - 25. 4. srdečně zve na brněnské výstaviště, kde bude v rámci veletrhu IBF 2009 prezentovat svůj pórobetonový sortiment a koncept jeho využití. K hlavnímu tématu letošního ročníku, kterým je "energeticky úsporné stavění", bychom rádi přispěli zejména představením naší novinky - superizolačních desek Ytong Multipor.

Laickou i odbornou veřejnost také zveme na reálnou ukázku tří systémových řešení, která doporučujeme pro konstrukci energeticky úsporných, nízkoenergetických a pasivních domů z pórobetonu. Navržená konstrukční řešení mají případným investorům posloužit nejen jako jistá garance energetického standardu stavby, ale také jako garance rozumných investičních nákladů na výstavbu.

Na veletrhu proběhne mimo jiné i slavnostní vyhlášení 14. ročníku Mezinárodní studentské soutěže Xella CZ, jehož tématem byl Pavilón člověka pro Zoologickou zahradu v pražské Troji. Přijďte se osobně seznámit s moderním profilem značky Ytong, která se díky šetrné a energeticky nenáročné výrobě materiálu a díky minimální energetické spotřebě pórobetonových staveb po právu řadí mezi ekologicky nejšetrnější stavební materiály současnosti.



Stánek naší společnosti s číslem 025 naleznete v pavilonu A2.

nahoru



 
 
Reklama