Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Denní zpravodajství z veletrhů Bazény, sauny, solária & wellness a SPORTTECH - sobota

První dva dny navštívila veletrhy Bazény, sauny, solária & wellness 2009 a SPORT TECH spíše odborná veřejnost, v sobotu a v neděli pořadatelé a vystavovatelé očekávají větší podíl laické veřejnosti.

Z tohoto pohledu jsou zajímavé akce z doprovodného programu # končící zimu evokuje funkční plocha pro bruslení a pro ty, co toužebně očekávají první teplé sluneční paprsky doporučujeme vyzkoušet si chození po vodní hladině.

Pozvánka na dnešní den

SKATESCHOOL... roztoč kolečka a buď v pohodě

Místo: ukázková plocha firmy PRECOL v hale 6, dnes 10-16 hod.
Návštěvníci veletrhu SPORT TECH si budou moci pod vedením instruktora zapůjčit in-line brusle a vyzkoušet si bruslení s hudbou na speciálním povrchu určeném právě pro in-line.

Semifinálové kolo soutěže "Zhubni do plavek"

ABF společně s ACTIVE WELLNESS.

Přijďte si vyzkoušet jak se chodí přímo po vodní hladině!

Návštěvníci veletrhu si budou moci v ukázkovém bazénu společnosti Desjoyaux v hale 2 vyzkoušet nový druh sportu, zábavy, nebo chcete-li relaxace na vodě, který se před dvěma lety zrodil v Asii. Jedná se o velkou nafukovací kouli z průhledného speciálního PVC, ve které jste vrženi na vodu. Kutálí se tak, jak sami potřebujete, a děláte pouze ty pohyby, které sami zamýšlíte. S doposud nepoznaným pocitem přitom pozorujete rotující okolí. Koule se zastaví, až ji k tomu sami přivedete. Rotovat můžete na vodě oblečeni bez ohledu na počasí.

Nezapomeňte si vzít s sebou na veletrh brusle

Hala 6 - B 7
Na ukázkové ploše veletrhu SPORT TECH se bude také prezentovat umělé kluziště SuperIce společnosti Universal Most, kam jsou zváni všichni příznivci bruslení. Pro návštěvníky bude připraven bohatý doprovodný program a také brusle k zapůjčení. Na ledu SuperIce se totiž bruslí na klasických bruslích, proto si zájemci o bruslení mohou přinést i své vlastní brusle.

Bazén roku

Bazén roku se stal tradiční doprovodnou soutěží mezinárodního veletrhu BAZÉNY, SAUNY, SOLÁRIA & WELLNESS - Nominované soutěžní stavby jsou představeny v rámci panelové prezentace na veletrhu v hale 3.

Výběr z tisku

Na břehu Novomlýnských nádrží by mohly vyrůst malé Karlovy Vary

Z malé vesnice u Novomlýnských nádrží by se za pár let mohly stát malé Karlovy Vary. Přirovnání je na místě. Desítky hektarů poloostrova za obcí mají časem zaplnit nejen termální lázně, wellness centrum, ale i aquapark a rezidenční domy pro majetnou klientelu.

Důvodů k uskutečnění projektu je několik: dva termální prameny se sedmačtyřicetistupňovou vodou, z nichž jeden už odborníci označili za léčivý, unikátní území s přírodním koupalištěm, Pálavou i Lednickovaltickým areálem na dosah.

Dosud byly plány jen na papírech. Teď jsou vyřízena potřebná povolení a první práce na výstavbě začaly. "Jedná se o velký projekt, proto byla jednání kolem něj složitá a zdlouhavá," vysvětlil starosta obce Tomáš Ingr.

V těchto dnech už naplno pracují dělníci i těžká technika na stavbě silnice, která spojí budoucí lázeňské lokality. Souběžně s ní se budují i inženýrské sítě. "Pak můžeme pozemky nabídnout soukromým investorům," vidí způsob zafinancování lázeňského města starosta.

Lokalita bude desetinásobně větší, než jsou lázně v rakouském Laa. Také se navýší počet obyvatel. "Budeme atraktivní lokalitou, s výstavbou rodinných domů se můžeme rozrůst až na trojnásobek," míní starosta.

Práce pro lidi, peníze pro region

Ve vesnici žije v současné době něco málo přes sedm set obyvatel. Těm by lázně přinesly i pracovní příležitosti. "Využití tohoto unikátního území by mělo mít hlubší smysl. Chceme, aby sem přijížděli lidé, kteří do regionu přinesou peníze a zaměstnanost," uvedl krajský radní Milan Venclík (ODS).

Jihomoravský kraj projekt podporuje. Zhruba před šesti lety založil s obcí akciovou společnost. "Obec Pasohlávky do ní vložila pětadvacet hektarů pozemků, my jsme vložili sto milionů korun. Ty vkládáme postupně po dvaceti milionech ročně," upřesnil Venclík.

Od dubna do podzimu budou na pozemcích pracovat archeologové. "Pokud nenajdou větší nálezy, mohli bychom koncem roku začít s úpravami pozemků," řekla Renata Vörösová ze společnosti Stavkom, která ve své režii postaví aquapark. Hotový by mohl být do dvou let.

Zdroj: MF Dnes (1. března 2009)

Sportovci z Kyjova mají na stadionu lepší zázemí

Městský stadion v Kyjově má nové zázemí. Sportovci i veřejnost v něm získají mimo jiné šatny a moderní sociální zařízení se sprchami. "Objekt byl postavený tak, aby mohl v budoucnu propojit víceúčelovou sportovní halu a tribunu," uvedl Milan Řihák z kyjovské radnice.

"Jsou v něm i toalety pro veřejnost, kanceláře sportovních oddílů, šatny pro rozhodčí, místnost lékaře, zasedací místnost, byt správce a ubytovna pro osmadvacet hostů," dodal.

Tribuna i nový objekt byly současně napojeny na centrální zdroj tepla.

Nové zázemí stálo přes 41 milionů korun, čtvrtinu nákladů město uhradilo ze státní dotace a začalo se stavět na podzim roku 2006.

Kyjov touto investicí reagoval na stále větší sportovní aktivity na městském stadionu i na to, že stávající zázemí pro sportovce a veřejnost nevyhovovalo nejen z kapacitních důvodů, ale neodpovídalo ani současným hygienickým požadavkům.

Zdroj: idnes.cz (18.ledna 2009)

Tipy na stánky

Projekční kancelář WACH s.r.o.

Projekční, konzultační a poradenská činnost ve výstavbě bazénů. Architektonické a koncepční studie, projekce bazénových technologií, vytápění, větrání, zdravotechniky a MaR. www.wach.cz

Sportakcent spol. s r.o.

Společnost Sportakcent byla založena již v roce 1990 s hlavním cílem navrhovat a realizovat rodinné i veřejné bazény nejrůznějších tvarů a velikostí vč. kompletních technologií s prvky moderní úpravy vody (např.: komplexní ozonizace, UV-záření, plně automatizované systémy), doplněné celou řadou nápaditých vodních atrakcí (např.: tobogány, skluzavky, vlnobití atd.), které efektně dotvářejí prostředí a nabízejí mnohem širší využití. Veškeré návrhy a realizace respektují české a evropské normy i přísná ekonomická hlediska při vysoké technické, estetické a architektonické úrovni. Jako doplněk relaxačních center a aquaparků společnost Sportakcent dodává sauny, parní lázně, whirlpooly a masážní vany, wellness program a vybavení pro fitness. www.sportakcent.cz

CENTROPROJEKT a.s.

Jako jedna z organizačních divizí CENTROPROJEKTU a.s. byla vyčleněna Divize bazénů a bazénových technologií nabízející všestrannou podporu při realizaci zakázek od vypracování projektu, přes poradenské a inženýrské činnosti až po dodávku, montáž a následný servis. V této oblasti byl zpracován velký objem projektových prací a uskutečněna řada dodávek technologických částí pro venkovní koupaliště a vnitřní a venkovní aquaparky. Přičemž převážný podíl realizací je zabezpečen pomocí vlastních montážních skupin. CENTROPROJEKT a.s. patří v České republice v oblasti bazénů a bazénové technologie mezi největší společnosti na trhu. V poslední době setaké zaměřuje na slovenský trh, kde se úspěšně prosazuje při realizacích velkých rekreačních komplexů. CENTROPROJEKT a.s. zpracovává projekty v souladu s platnými i doporučenými evropskými normami, hygienickými předpisy a na základě odborných zkušeností i praktických poznatků montérů a techniků z realizovaných staveb s cílem neustálého zvyšování kvality služeb a dodávek. www.centroprojekt.cz

M+H, Míča a Harašta s.r.o.

Firma M+H, Míča a Harašta s.r.o. se zabývá výrobou a distribucí bazénové chemie značky "Vodnář" od roku 2000. Od té doby si našla své zákazníky nejen na českém trhu, ale i na Slovensku a Ukrajině. Výrobky se vyznačují stálou kvalitou a širokou paletou doplňků vhodných pro ošetření bazénové vody. Díky vybranému složení je zaručen bezproblémový provoz po celou plaveckou sezónu. Všechny výrobky jsou důkladně prověřeny laboratorními testy a odpovídají nejnovějším požadavkům vyhlášky Ministerstva zdravotnictví. Kromě bazénové chemie se firma zabývá distribucí surovin pro kosmetiku, farmacii a potravinářský průmysl a divize v Břeclavi vyrábí a dodává oleje a kosmetiku Salus/Saloos Naturcosmetic. Více informací najdete na našich webových stránkách www.bazenovachemie.cz www.mah.cz

ALUKOV HZ s r.o.

Společnost s r.o. ALUKOV HZ byla založena v roce 1995. S vysokou kapacitou výrobního závodu pro zastřešení bazénů v Orli u Chrudimi se řadí mezi nejvýznamnější výrobce zastřešení bazénů a vířivých van v České republice. Je zakládajícím členem a leaderem mezinárodní asociace kvalifikovaných výrobců a prodejců zastřešení bazénů Inter Pool Cover Team, E.H.Z.S. a také leadrem inovací na trhu zastřešení bazénů v Evropě. Každý rok nabízí svým zákazníkům nové modely zastřešení bazénů, nová technická řešení výrobků obohacena o atraktivní prvky. Zastřešení bazénů vyrobené v Alukovu HZ je vyváženo do států EU, ostatních evropských států, asie, pacifiku a severní Ameriky. Výrobní program zastřešení obsahuje mnoho barevných i tvarových variant konstrukcí zastřešení bazénů "POOL Program" a také zastřešení vířivých van "SPA Program". O šíři tohoto výrobního programu se můžete přesvědčit na internetových stránkách www.alukov.cz

L.A.Spas-Czech s.r.o

Naše společnost je výhradním dovozcem luxusních vířivých bazénů předního světového výrobce L.A.Spas Inc. Zákazník si může vybrat z široké škály velikostí, tvarů, barev a příslušenství. Pro tento veletrh jsou připraveny lákavé slevy. Přijďte se přesvědčit o kvalitě vířivých bazénů společnosti L.A.Spas na náš stánek. www.laspas.cz

Fispoclean s.r.o.

Prodej, servis a speciální úpravy průmyslové čistící techniky. Mycí, zametací, jednokotoučové stroje, vysokotlaké stroje, vysavače, extraktory, zahradní technika a sněhové frézy, drobná úklidová technika, chemie a hygienický program. www.fispoclean.cz

 
 
Reklama