Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Denní zpravodajství z veletrhů Bazény, sauny, solária & wellness a SPORTTECH - pátek

Prestižní (nejen) bazénářský veletrh Bazény, sauny, solária & wellness 2009, v letošním roce spolu s prvním ročníkem veletrh SPORTTECH, se koná v Pražském veletržním areálu v Letňanech v obvyklém březnovém termínu po tradiční dvouleté přestávce.

Veletrhy Bazény, sauny, solária & wellness a SPORT TECH jsou určeny převážně odborné veřejnosti, to znamená odborníkům z řad stavebních firem, jejich generálním dodavatelům, developerským firmám, představitelům měst a obcí jakožto potenciálním investorům, zástupcům architektonických a projekčních kanceláří či zástupcům oborových asociací a svazů.

Výstavní haly mají následující oborové členění:

  • Hala 2 - Privátní bazény, sauny, solária, wellness
  • Hala 3 - Aquaparky
  • Hala 2D, 6A, B - SPORT TECH

Pozvánka na dnešní den

Konference SPORTOVIŠTĚ V ČR

Místo: Vstupní hala I, konferenční sál 1
Na 3.ročníku konference budou prezentovány především zkušenosti provozovatelů sportovišť a víceúčelových zařízení. Dále budou představeny aktuální zdroje a možnosti financování výstavby, provozu či modernizace těchto staveb včetně konkrétních projektů propojení veřejného a soukromého sektoru. Provozovatelé sportovišť a dětských hřišť se seznámí s připravovanou legislativou týkající se jejich provozů.

SKATESCHOOL... roztoč kolečka a buď v pohodě

Místo: ukázková plocha firmy PRECOL v hale 6, dnes 10-16 hod.
Návštěvníci veletrhu SPORT TECH si budou moci pod vedením instruktora zapůjčit in-line brusle a vyzkoušet si bruslení s hudbou na speciálním povrchu určeném právě pro in-line. Doprovodný program je vyhrazený na pátek 20.3. od 10 do 16 hodin a na sobotu 21.3. od 10 do 16 hodin.

Přijďte si vyzkoušet jak se chodí přímo po vodní hladině!

Návštěvníci veletrhu si budou moci v ukázkovém bazénu společnosti Desjoyaux v hale 2 vyzkoušet nový druh sportu, zábavy, nebo chcete-li relaxace na vodě, který se před dvěma lety zrodil v Asii. Jedná se o velkou nafukovací kouli z průhledného speciálního PVC, ve které jste vrženi na vodu. Kutálí se tak, jak sami potřebujete, a děláte pouze ty pohyby, které sami zamýšlíte. S doposud nepoznaným pocitem přitom pozorujete rotující okolí. Koule se zastaví, až ji k tomu sami přivedete. Rotovat můžete na vodě oblečeni bez ohledu na počasí.

Nezapomeňte si vzít s sebou na veletrh brusle

Hala 6 - B 7
Na ukázkové ploše veletrhu SPORT TECH se bude také prezentovat umělé kluziště SuperIce společnosti Universal Most, kam jsou zváni všichni příznivci bruslení. Pro návštěvníky bude připraven bohatý doprovodný program a také brusle k zapůjčení. Na ledu SuperIce se totiž bruslí na klasických bruslích, proto si zájemci o bruslení mohou přinést i své vlastní brusle.

Bazén roku

Hlavní doprovodný program veletrhu - Bazén roku se stal tradiční doprovodnou soutěží mezinárodního veletrhu BAZÉNY, SAUNY, SOLÁRIA & WELLNESS - Nominované soutěžní stavby jsou představeny v rámci panelové prezentace na veletrhu v hale 3.

Výběr z tisku

Krytý bazén v Kuřimi se za miliony změní v moderní Wellness centrum

Zaplavat si v novém bazénu, protáhnout svaly v moderní posilovně nebo "nachytat bronz" v příjemném soláriu budou už brzy moci nejen obyvatelé Kuřimi, ale i sportovci z Brna a okolí. Projekt na rekonstrukci a dostavbu tamního krytého bazénu totiž získal nejvyšší dotaci z Regionálního operačního programu Jihovýchod.

"Na nový bazén získali kuřimští z evropských peněz šedesát sedm a půl milionu korun," řekla ředitelka Úřadu regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod Marta Sargánková.

Podle místostarostky Kuřimi Miluše Mackové by celý projekt měl přijít na 168 milionů. "Zbylých 101 milionů by mělo poskytnout město Kuřim," podotkla Macková.

Ačkoli peníze z města ještě nejsou schválené, zastupitelé by jejich použití měli projednávat v nejbližší době. "Věřím, že peníze na stavbu schválíme," dodala Macková. Podle ní je nové sportoviště investicí, která se městu určitě vyplatí.

Zdroj: idnes.cz (8. února 2009)

Většinu multifunkčních hal a arén musejí dotovat města

...a to až desítkami milionů korun ročně. Průzkum byl zaměřen na provoz 16 tuzemských multifunkčních arén, zimních stadionů a sportovních hal, z nichž 14 je ve vlastnictví měst a obcí: 11 z těchto zařízení je dotováno, přičemž průměrná dotace za rok 2007 činila bezmála 16 milionů korun. Nejvyšší byla dokonce téměř 55 milionů korun.

Provoz většiny tuzemských multifunkčních hal, arén a zimních stadionů musejí dotovat města a obce, přičemž nejvyšší příspěvky se pohybují až v desítkách milionů korun ročně. Vyplývá to ze studie auditorské společnosti KPMG, podle které by provoz těchto zařízení mohl být efektivnější, pokud by jej samosprávy svěřily soukromým firmám.

Společnost KPMG dnes ve zprávě zaslané ČTK uvedla, že průzkum byl zaměřen na provoz 16 tuzemských multifunkčních arén, zimních stadionů a sportovních hal, z nichž 14 je ve vlastnictví měst a obcí. Samosprávy podle zjištění KPMG dotují 11 zařízení, přičemž průměrná dotace za rok 2007 činila bezmála 16 milionů korun. "Nejnižší podpora se zde pohybovala okolo devíti milionů korun a nejvyšší byla téměř 55 milionů korun. Žádná či pouze minimální dotace byla poskytnuta halám v Praze," uvedla KPMG.

Provozování multifunkčních arén a zimních stadionů je v Česku podle Tomáše Kulmana ze společnosti KPMG různorodé, a proto je těžké najít jediný recept na zefektivnění jejich provozu. "Jsme ale toho názoru, že pokud by města vypsala veřejnou soutěž na provozovatele z komerční sféry, za předpokladu jasně nastaveného modelu provozování objektu by se efektivita provozu mohla znatelně zvýšit," upozornil Kulman.

Ze všech 16 objektů, které byly do průzkumu zařazeny, se výhradně lednímu hokeji věnují čtyři zimní stadiony, které své prostory pro organizaci jiných komerčních akcí nevyužívají. U ostatních 12 hal se prostory mimo sezonu využívají k pořádání dalších akcí, a to zejména kulturních a společenských. Průměrně se u dvou třetin hal, které se komerčním aktivitám věnují, podobných akcí uskuteční méně než 20 ročně.

Největší podíl na využití multifunkčních hal a zimních stadionů zaujímá v ČR hokej, na který připadá 38 procent z veškerého využitého času. Následuje komerční pronájem plochy, například pro turnaje, a to s 26 procenty. Kulturnímu vyžití se haly věnují pouze ve třech procentech případů.

"Z celkového časového fondu se ledová plocha hal využívá z více jak 70 procent. Oproti tomu betonová plocha se využívá spíše sporadicky. Pokud vezmeme v potaz pouze aktivní část dne, je tato plocha ponechána bez využití z více jak 60 procent. Sportovním aktivitám, jako je například in-line hokej, jsou pak věnována pouhá dvě procenta času," stojí ve zprávě KPMG.

Zdroj: ČTK, KPMG 13.2.2009

Tipy na stánky

EUROTENN s.r.o.

Přírodní tenisový povrch Canada-Tenn, sportovní a víceúčelové haly WALTER - vaše řešení pro třetí tisíciletí! www.eurotenn.cz.

INCOME, spol. s r.o.

Na venkovní ploše veletrhu SPOR TECH se bude prezentovat obrazovka na kamionu o rozměrech 6 x 4,5m. Tato obrazovka umožňuje projekci předem připravených spotů, online kamerový přenos (2 kamery nebo střižna), projekci aktuálních informací (vyhodnocení, tabulky), projekci reklamních spotů a programu, projekci doprovodných videí z TV, DVD a jiných formátů. Online informace z internetu (zpravodajství, aktuální počasí, web kamery...) www.income.cz.

Profesní cech obkladačů

Na expozici Profesního cechu obkladačů vám pomohou odborníci z praxe navrhnout vhodné technologie na izolování bazénů a přilehlých ploch, poradí nové technologické postupy pro izolace pod obklady pro sauny a vířivky, nebo pomohou při návrhu správných postupů při kladení velkoformátových dlažeb. Cech bude také prezentovat novinky svých členů, např. firmy Schlüter Systems - podlahové topení Bekotec s hydroizolací, separační a izolační rohože Ditra, dilatace do dlažeb včetně nerezových a podlahové vpusti pro bazény Kerdi-Drain. www.cechobkladacu.eu.

Re-Source Supplies Praha, s.r.o.

Společnost Re-Source Supplies Praha, s.r.o., která je výhradním zástupcem italských výrobců sportovních sedadel a tribun pro východní Evropu a Ruskou federaci, se představí na ploše více než 100 m2 s ukázkovou tribunou pro téměř 180 diváků. Zároveň návštěvníci veletrhu mohou přímo na expozici společnosti RSS Praha vidět v provozu teleskopickou tribunu CETA, která řeší časté problémy nedostatku prostoru v interiéru sportovišť, polyfunkčních sálů a kulturních zařízení. Tribuna pohybující se na kolečkách, je vysunuta velmi snadno a rychle a umožňuje tak získat požadovaný počet míst k sezení. www.rsspraha.cz.

PRECOL s.r.o.

Dodáváme do ČR a SR široký sortiment sportovních povrchů od renomovaných světových výrobců, které na těchto trzích zastupujeme: BERGO, KING ARTHUR, POLAT, SOFSURFACES, SPORT COURT, XL TURF. Tento sortiment pokrývá téměř celé spektrum sportovních odvětví jak na venkovních tak i vnitřních sportovištích. Dodáváme povrchy pro veškeré míčové sporty, raketové sporty, hokejové sporty, atletiku, posilovny, dětská hřiště, víceúčelová hřiště apod. včetně nejnovějších technologií, zpracováváme projekty, realizujeme celá sportoviště. Velký důraz klademe na poradenskou a konzultační činnost, při které provádíme optimalizace povrchů a sportovišť tak aby co nejvíce vyhovovaly požadavkům zákazníka. www.precol.cz nebo www.sportovni-stavby.cz

CONICA sport surfaces

Zabezpečení výstavby sportovních zařízení na klíč (poradenská činnost, projekce, dotace, úvěrování, realizace, certifikace) www.conica.basf.com

Universal Most s.r.o.

Společnost Universal Most zve všechny příznivce bruslení na veletrh Sport Tech, kde bude prezentovat umělé kluziště SuperIce. Pro návštěvníky bude připraven bohatý program a také brusle k zapůjčení. Na ledu SuperIce se bruslí na klasických bruslích, proto si zájemci o bruslení můžou přinést vlastní brusle. Těšíme se na Vás u stánku společnosti Universal Most. Společnost Universal Most s.r.o. je exkluzivním zástupcem americké společnosti SuperIce Intl Corp v České republice a v Evropě. Nabízíme kompletní servis produktu SuperIce. Jedná se o jediný patentovaný umělý led na světě. Základními charakteristickými rysy SuperIce jsou tloušťka 2,5 cm, oboustranné využití panelů, životnost 20 let, snadná instalace a údržba. www.supericecz.com

Vyhlášení výsledků soutěže Bazén roku

Vítězem soutěže Bazén roku se stal Krytý bazén VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ.

Přihlašovatel stavby do soutěže: ST SERVIS s.r.o.
Investor a provozovatel stavby: ST SERVIS s.r.o.
Generální dodavatel stavby: SKANSKA CZ, a.s.
Architekt stavby a interiérů: Ing. arch. Dušan Ferenc
Generální projektant stavby: Martinák a Zajíc, spol. s r.o.; CODE, spol. s r.o.

Sportovní a relaxační zařízení nadregionálního významu oslovuje zákazníky nejen z Valašského Meziříčí a blízkého okolí, ale i návštěvníky z dosažitelných krajských měst, Zlína, Ostravy a Olomouce. Krytý bazén ve čtvrti Kouty je součástí sportovně-rekreačního komplexu, zahrnující například letní koupaliště, zimní a letní stadion, tenisové kurty, kuželnu či bowling. Dvě haly nabízejí výběr mezi plaveckým bazénem se šesti drahami o délce 25 metrů a bazénem relaxačním s vířivkou, proudovým kanálem, houpacím bazénem, masážními lehátky a 92 metry dlouhým tobogánem. Nechybí ani dětský bazén s brouzdalištěm, malou skluzavkou a chrličem vody, stylizovaný do podoby námořní plachetnice. Kapacita areálu je 270 lidí. Zařízení je bezbariérové.

 
 
Reklama