Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Světové finanční centrum v Šanghaji dosáhlo rekordu

V současné době, kdy světové finanční centrum v Šanghaji zahájilo provoz, Rada pro výškové budovy a pro městskou zástavbu oficiálně uznala budovu jako nejvyšší budovu na světě ve dvou ze čtyř kategorií: „nejvyšší obsazené podlaží“ a „nejvyšší střecha“. Kromě toho Mori Building, developer věžových domů, se stal spolupracovníkem Rady.

Firma Toshiba Elevator and Building Systems Corp. uveřejnila, že tři z 11 výtahů, které jsou instalovány v této budově, jsou nejrychlejšími výtahy v Číně. Při rychlosti 8 m/s tyto výtahy dosáhnou z výchozího podlaží 91. podlaží za cca 1 minutu. Zbývajících 8 výtahů má dvoupodlažní klece, které mají nosnost 1,9krát větší než jednopodlažní klece.

Věž umístěná ve středu čtvrti Pudong Lujiazul se stala ikonou Šanghaje. Základním tvarem je hranol se čtvercovou základnou o stranách 58 m protnutý dvěma splývajícími oblouky tvořícími šestihranný tvar na vrcholu ve výšce 492 m nad základnou. Ve spodní části jsou smíšené prostory pro bydlení, v horní části je hotel se 174 pokoji a mezi tím je 62 podlaží kancelářských prostor s celkovou podlahovou plochou 380 000 m2. Středisko pro návštěvníky a observatoř jsou umístěny nad hotelem v 94. až 100. podlaží.

Údaje o stavbě:

Konstrukční výška: 492 m
Nejvyšší obsazené podlaží: 474 m
Celková výška stavby: 494 m
Počet podlaží: 101
Použití budovy: obchody, restaurace, kanceláře, hotel a observatoř

 
 
Reklama