Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

"Wall Cladding" - obkládání stěn skly Lacobel® a Matelac®

Dekorativní skla - to je svět sám pro sebe: není divu, že v této oblasti neustále vzniká něco nového. Vždyť sklo v interiéru je funkční, působivé, trendní a jednoduše řečeno - velmi krásné.

Společnost AGC Flat Glass Czech, největší výrobce plochého skla pro architekturu a interiérový design ve střední a východní Evropě, udává trendy v moderním interiéru a nabízí řadu výrobků určených k jeho dekoraci. Atraktivním a velice módním materiálem jsou lakovaná a matovaná skla Lacobel® a Matelac®.

Obkládání stěn skly Lacobel a Matelac

Jednoznačně největším trendem v použití těchto skel je obkládání stěn, tzv. wall cladding, které snadno nahradí běžné keramické obklady. Lacobel a Matelac představují moderní a maximálně kvalitní řešení pro residenční, ale i komerční interiér. Lacobel a Matelac se v aplikaci wall cladding vyznačují výbornou barevnou stabilitou, vysokou odolností proti vlhkosti a škrábancům a dobrou kompatibilitou s různými typy silikonů. Oba druhy skel jsou k obkládání stěn k dispozici jak ve velkých rozměrech, tak i ve formátu běžných keramických dlaždic.

 

Lakovaná skla Lacobel - barvy duhy

Lakovaná skla Lacobel byla vyvinuta ve spolupráci s odborníky na trendy a barvy (architekty, poradci na ladění barev a návrháři). Tato skla pokrývá vysoce kvalitní, neprůhledný lak, který neobsahuje žádné těžké kovy ani škodlivé chemikálie, a jsou tak šetrná k životnímu prostředí. Lakovaná plocha s efektem zrcadlení vytváří optický dojem hloubky a světla. Pokud se právě tímto materiálem rozhodnete doplnit vaši kuchyni, budete si moci vybrat ze široké škály pastelových, pestrých a kovových odstínů.

Matelac - exkluzivní interiérový design

Kromě skel Lacobel a Matelux nabízí AGC Flat Glass Czech ve své široké škále dekorativních skel další zajímavé řešení - nová exkluzivní skla řady Matelac. Jedná se o sklo, jehož jedna strana je matovaná a druhá lakovaná. AGC Flat Glass Czech vyvinulo 12 barev se saténovou povrchovou úpravou. Zlaté, stříbrné a kovové odstíny se vrací a představují nový trend ve světě interiérového designu!

 

Bezpečnostní a antibakteriální provedení

Skla Lacobel a Matelac se vyznačují řadou výhod: především odolávají skvrnám a vlhkosti, snadno se omývají a neškodí životnímu prostředí. Bez ohledu na dobu používání nemění svůj vzhled. Pro zvýšení ochrany jsou k dispozici také v bezpečnostní verzi SAFE: na lakovanou stranu skla se nanáší speciální polypropylenová "SAFE" fólie, která chrání lak a v případě rozbití skla zabraňuje dalším škodám či zranění: střepy totiž zůstanou přilepeny k fólii.

Skla Lacobel lze nyní objednat také v unikátním antibakteriálním provedení: společnost AGC Flat Glass Europe totiž jako první na světě uvedla na trh antibakteriální skla, která ničí 99,9% veškerých bakterií na povrchu skla. Díky této významné vlastnosti se Lacobel stává dokonalým výrobkem pro aplikace s přísnými hygienickými nároky.

Široká škála pastelových, pestrých a kovových odstínů je moderní a esteticky zajímavé řešení, které je oblíbené v interiérovém designu i architektuře. Posuďte sami...

Pokud vás dekorativní skla od společnosti AGC Flat Glass Czech zaujala, více informací najdete na stránkách www.YourGlass.com.


AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group
logo AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

Firma je součástí nadnárodního koncernu AGC Group a je největším výrobcem plochého skla ve střední a východní Evropě. Vyrábí ploché sklo zejména pro stavebnictví (exteriérové zasklení a interierové dekorace), automobilový průmysl a další odvětví (doprava, ...