Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

3. ročník veřejné celostátní soutěže BAZÉN ROKU byl vyhlášen

ČVUT, ABF, a.s. a Wellness magazín Bazény, Spa a sauny vyhlásili 3. ročníku soutěže, která je hlavním doprovodným programem 5. mezinárodního veletrhu BAZÉNY, SAUNY, SOLÁRIA & WELLNESS.

Je možné se přihlásit do dvou kategorií:

  • Bazén roku (kategorie novostaveb a rozsáhlých rekonstrukcí)
  • Bazény 21. století

K vyhlášení této nové kategorie vedla vypisovatele a porotu snaha o zapojení většího počtu odborníků, provozovatelů a správců veřejných bazénů a aquaparků, ale i samotných návštěvníků do hodnocení již stávajících bazénových provozů a možnost porovnávat stavební díla s určitým časovým odstupem.

Do kategorie Bazény 21. století se mohou přihlásit všechny provozy, které byly postaveny v období od 1.1.2000 do 24.12.2006. Porota zde bude hodnotit zejména dlouhodobé společenské poslání bazénových provozů, spolehlivost a vhodnost použitých technologií a materiálů, i kvalitu provedených stavebních prací. Významným hodnotícím kritériem bude ekologický pohled - úspora energií, využití obnovitelných zdrojů energie a šetrnost provozu vůči okolnímu prostředí. Nedílnou a velmi důležitou součástí hodnocení přihlášených bazénových provozů bude i spokojenost samotných návštěvníků.

Nezměněna zůstává původní kategorie novostaveb a rozsáhlých rekonstrukcí vnitřních i venkovních veřejných bazénů, aquaparků a koupališť Bazén roku, kam mohou projektanti, architektonické kanceláře, investoři i samotní realizátoři přihlašovat svá stavební díla dokončená a uvedená do provozu v období od 1.1.2007 do 31.12.2008.

Soutěž je hlavním doprovodným programem 5. mezinárodního veletrhu BAZÉNY, SAUNY, SOLÁRIA & WELLNESS, který se bude konat v Praze v PVA Letňany souběžně s veletrhem sportovních staveb SPORT TECH ve dnech 19. - 22. března 2009. Vyhlášení výsledků soutěže BAZÉN ROKU se uskuteční v rámci společenského večera veletrhů.

Přihlášku k soutěži BAZÉN ROKU včetně informací k požadované dokumentaci je možné najít na www.vystava-bazeny.cz. Uzávěrka přihlášek je 16.1.2009.


ABF, a.s.
logo ABF, a.s.

Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory výstav a veletrhů v České republice. Svými veletrhy vytváří prostředí pro prezentaci nejnovějších výrobků, technologií a služeb. Během doby se naše veletrhy staly místem pro ...