Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Systémy evakuačního rozhlasu od světového výrobce Baldwin Boxall budou dostupné na českém a slovenském trhu

Společnost PCS spol. s r. o., přední dodavatel bezpečnostních technologií, uzavřela distribuční smlouvu s renomovaným britským výrobcem evakuačních systémů Baldwin Boxall. Na český a slovenský trh se tak poprvé dostávají nejmodernější evakuační systémy, které nacházejí uplatnění jako součást bezpečnostních systémů v nákupních a zábavních centrech, hotelech, bankách, továrnách, skladech, zdravotnických zařízeních a dalších veřejných budovách v celé Evropě.

Výzkumy ukazují, že při nouzových situacích, jako jsou havárie nebo požáry, reagují lidé bez zmatku a paniky, pokud obdrží jasné a srozumitelné instrukce. Sirény pouze upozorňují, že se něco děje, ale není jasné, o jaké nebezpečí se jedná. Evakuace probíhající po jednotlivých fázích za použití snadno předehraných a srozumitelných zpráv a instrukcí zajistí, že i neškolený personál či další osoby jsou evakuovány rychle a efektivně.


Nouzovy zvukovy system VIGIL2

"Na kvalitní technologie pro zabezpečení budov, jako jsou nákupní centra či stadiony, by měly investoři i projekční a stavební firmy myslet včas před zahájením výstavby. Jak ukazují případy ze současnosti a z nedávné minulosti, zajištění fungování bezpečnostních systémů a možnost rychlé evakuace dle všech norem stále není běžnou záležitostí, přitom podcenění může vést v krajním případě až k ohrožení života lidí a velkým finančním ztrátám. Evakuační systémy tohoto britského výrobce mají dlouholetou tradici a jsou nainstalovány v nejprestižnějších budovách světa jako je stadion Manchaster United, FC Chelsea nebo centrála společnosti Allianz v Německu," říká k zahájení spolupráce Jiří Pavlík, ředitel divize Security společnosti PCS.

 

Jedním z nejdůležitějších systémů z portfolia společnosti je nouzový zvukový systém VIGIL2. Zvukový systém VIGIL2 je modulárním systém určený pro všechny střední a větší aplikace veřejného ozvučení. Umožňuje až 67 vstupů a 87 audio výstupů s možností distribuce až 30 přednahraných zpráv a programování přes PC a USB port pomocí k ústředně dodávaného intuitivního software. Systém samozřejmě umožňuje přepínání v případě poruchy provozních zesilovačů automaticky na záložní modul. Dohledy nevětveného, ale i větveného reproduktorového vedení jsou realizovány moduly BEL1, systém je kompletně monitorován. Na přání zákazníka je možné systém implementovat do celkového systému ochrany budov. Obsluha následně velice rychle dokáže na dotykové obrazovce vybrat zónu nebo skupinu reproduktorových zón a prioritně provádět hlášení. Obsluze se zároveň on-line zobrazují veškeré stavy a případné poruchy systému. Vše je koncipováno dle normy EN 60849 - Nouzové zvukové systémy.

Společnost PCS spol. s r. o. zajišťuje kompletní dodávky těchto zařízení včetně instalace i servisu.

Skupina PCS

Společnosti sjednocené pod názvem PCS se zabývají širokým spektrem činností - od komplexních služeb v oblasti zabezpečovacích a komunikačních systémů, detekce nebezpečných předmětů, přes dodávky analytických přístrojů a měřících ústředen, až po řešení bezpečnosti dat. Významnou součást tvoří vývoj vlastního ekonomického software a nemocničních informačních systémů.

Skupina PCS působí na českém a slovenském trhu již od roku 1990, zaměstnává přes 100 pracovníků a její roční obrat přesahuje 250 milionů Kč (2007). Vzájemná synergie jednotlivých činností je zárukou rozvoje a stability i do dalších let. Společnosti sídlí ve vlastních objektech v Praze, Blansku a Bratislavě.

Více informací najdete na www.pcs.cz a www.pcs.sk.

Kontakty:

Eva Možná
Marketing Specialist
PCS spol. s r.o.
Na Dvorcích 18
140 00 Praha 4
Tel.: +420 296 796 111
Fax: +420 296 796 777
Mobil: +420 739 609 427
E-mail: e.mozna@pcs.cz
www.pcs.cz
Petr Jedlička
PR Consultant
Alperg Communications s. r. o.
Přístavní 1246/39
170 00 Praha 7 - Holešovice
Tel.: +420 242 488 513
Mobil: +420 774 303 303
E-mail: petr.jedicka@alperg.cz
www.alperg.cz

 
 
Reklama