Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Gruppo Imar: řešíte co nejnižší náklady na ohřev vody a vytápění domku?

Firma Gruppo Imar působí na českém trhu od roku 1992. V technice spalování zemního plynu jsme vždy přicházeli s nadčasovými výrobky, s technikou a vlastnostmi kotlů, které ostatní konkurence, až po delším čase, následovala či napodobovala. I dnes, v době drahých energií a hledání alternativních zdrojů pro vytápění, přinášíme opět jiné řešení a nové nápady. Posuďte sami.

Popis modelové situace

Příklad č. 1.

Jste majitelé novostavby. "Moderní" nepodsklepený dům, kde každou místnost, ještě před vlastním dostavením, včetně všech skladovacích "kumbálků" a technických prostor, máte již dávno zabydlenou. Kam s technologií pro vytápění a ohřev vody?

Pozvete si "firmu", která vám předloží 1 někdy i 2 nabídky. Potom jen vybíráte a vybíráte ...

Podívejte se na tento obrázek. S jistotou, že zítra opět Slunce vyjde, Vám všichni nabídnou obětovat 1 místnost pro tuto techniku. Proti tomu posuďte naše řešení:


Tudy cesta nevede! Konkurenční verze zabírají 1 celou místnost
 
Vestavná skříň INKA Solar

Jak takováto instalace vypadá ve skutečnosti, si můžete prohlédnout na následujících snímcích:

   

Obrázky: Využití chodby pro zabudování celé sestavy. Další nápad - vestavěná skříň do příčky nebo nosného zdiva. Každá novostavba či zásadnější rekonstrukce původního obydlí umožňuje mnoho variant v umístění. Samonosná skříň, která se dodává samostatně bez "vnitřností", dovoluje provést hrubé zednické přípravy bez újmy na vzhledu a funkci všech elektronických a hydraulických dílů.

Příklad č. 2.

Jste majitelé domku či vily, ve které hodláte investovat do zásadní změny a úspory nákladů za vytápění a ohřev vody. Rozhodli jste se pro kombinaci PLYN/SLUNCE. Na tomto obrázku vidíte řadovou vilu, kde majitelé provedli kompletní rekonstrukci topné soustavy.

 

Vlevo na stěně je viditelný obrys původního závěsného kotle. Na téměř stejné místo se provedla instalace centrály INKA Solar, obsahující tyto komponenty: Kondenzační kotel, 200 l akumulační solární nádrže, hydrauliku a elektroniku pro ohřev 1-ho okruhu pro vytápění a samozřejmě, ohřev vody (nabídnout můžeme sestavu až pro 2 nezávislé topné okruhy a ohřev vody).

Na střeše jsou vidět solární panely, které centrálu zásobují sluneční energií.

Pro odborníky nebo investory obeznámené s technickými detaily, nabízíme ještě další porovnání současných možností solární techniky - Gruppo Imar versus ostatní. Obdobně jako v úvodu článku, kde byl pohled dle stavebních nároků, nyní předkládáme porovnání z pohledu hydraulických schémat:

 

Běžné řešení, které vyžaduje velikou prostoru, řadu komponentů, tím mnoho montážních hodin, a také nezanedbatelně více času pro oživování celé sestavy.

Oproti tomu naše řešení, které téměř nepotřebuje prostor, podstatně zkrátí montážní časy díky stavebnicovému systému, prostě je to INKA Solar.

Naši zákazníci, rozumějte zákazníci Gruppo Imar, očekávají a vyžadují nejenom luxus tepelné pohody vytvářený samostatnými okruhy pro vytápění s různými zóna a samostatně ovládanými teplotami. Samozřejmosti našich kotlů, v této kategorii, je komfort přípravy teplé vody. Jako bonus k těmto parametrům nabízíme velmi podstatnou úsporu místa v domě. Mimochodem, je to celá jedna uspořená místnost. S využitím takto vzniklého volného místa si bude určitě každý vědět rady.

Tepelná centrála INKA SOLAR je naše nejčerstvější novinka. V současné době již máme k dispozici jak kompletní technické údaje, tak i nabídkové ceny. Rádi Vám je na vyžádání zašleme.

 
 
Reklama