Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Školení pro technický předpis pro W 660-1 - Tlakové zkoušky vnitřních vodovodů

doplňující ČSN 736660 včetně změny 1 a změny 2

Předpis může sloužit jak instalatérským firmám, tak přejímacím pracovníkům technického dozoru investora. K vydání tohoto předpisu se naše společenstvo rozhodlo na základě stížnosti svých členů na havárie na nově provedených vodovodech a na nedostatek v normě ČSN 73 6660, kde nebylo možné tlakovou zkoušku provést.

Technický předpis W 660-1, jehož zpracovatelem je ing. Zdeněk Žabička, řeší provádění tlakových zkoušek vnitřního vodovodu v souladu se stávající ČSN 73 6660 s přihlédnutím k ustanovením ČSN EN 806-2. Předpis upravuje podrobný popis provádění tlakových zkoušek vodou nebo vzduchem a postup provádění tlakových zkoušek v novostavbách, při rekonstrukcích a při opravách vnitřních vodovodů pro různé druhy materiálů. V přílohách předpisu jsou i návrhy doporučených formulářů pro zapsání nejdůležitějších údajů o průběhu tlakové zkoušky.

K tomuto technickému předpisu pořádá naše společenstvo školení. Toto školení k tlakovým zkouškám vnitřních vodovodů se bude konat 16. června od 9.30 hod. cca do 16.00 až 17.00 hod. v malé zasedací místnosti ve Střední škole technické, Praha 4, Zelený pruh 1294. Školitelem je ing. Jakub Vrána.

Cena školení je pro členy CI ČR 2 100,- Kč, pro nečleny 2 500,- Kč. Každý z účastníků školení obdrží výtisk technického předpisu. Po absolvování školení a testů každý získá Osvědčení k provádění tlakových zkoušek a razítko.

Zájemci nechť se ozvou na adresu: Cech instalatérů ČR, Přívorská 6, 181 00 Praha 8 nebo e-mailem na: cech.instal@volny.cz.

 
 
Reklama