Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Konference Klimatizace a větrání 2008

Ve dnech 6. a 7. února 2008 proběhla v pořadí již 18tá konference Klimatizace a větrání 2008, organizovaná Odbornou skupinou 01 Společnosti pro techniku prostředí.

Konference byla, jak už je tradicí, vrcholným setkáním odborníků z oblasti větrání a klimatizace. V úvodu konference promluvil Prof. Ing. František Drkal, CSc., předseda OS01, předseda Společnosti pro techniku prostředí Prof. Ing. Karel. Kabele, CSc. a člen představenstva Slovenské společnosti pro techniku prostředí Ing. Milan Held.

 

Konference se zúčastnilo celkem 231 osob. Ve sborníku vydaném jak v tištěné formě, tak na CD, lze najít 61 referátů, z nichž bylo na konferenci 29 prezentováno formou přednášek a ostatní jako postery.

Jedním z hlavních témat bylo integrální projektování, které se objevilo v několika příspěvcích a bylo diskutováno v kuloárech i během společenského večera. Základním problémem větracích a klimatizačních systémů je špatná spolupráce architekta i specialistů, špatná koordinace projektu i realizace a podcenění zkoušení, uvádění do provozu a testovacího režimu systémů větrání a klimatizace v nově stavěných budovách.

Konference byla úspěšná, spokojena odcházela většina jejích účastníků.

 
 
Reklama